Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Broodcultuur! Over brood, ambacht en tradities: Marieke en haar band met brood
12-5-2023

Broodcultuur! Over brood, ambacht en tradities: Marieke en haar band met brood

Vlaanderen en België kennen een rijke broodcultuur en dat verdient erkenning. In de themareeks Broodcultuur! Over brood, het ambacht en tradities zetten we daarom maandelijks een traditie, vakvrouw/man/... of brood zelf in de kijker. 

Voor de maand mei hebben we opnieuw een interessant interview klaar staan! Dit maal vertelt Marieke over haar job in grootbakkerij La Lorraine Bakery Group. Marieke heeft al erg lang een passie voor brood en om met brooddeeg aan de slag te gaan. Ook tijdens haar job kan ze volop met haar broodpassie bezig zijn. Daarnaast komen we te weten wat haar favoriete broodmomenten tijdens de week en in het weekend is

Ten slotte vroegen we haar ook wat broodcultuur voor haar persoonlijk betekent. Wat associeert ze er allemaal mee? 

Bekijk en beluister dit interview en kom het allemaal te weten!

 

Wat is broodcultuur voor jou? Vul nu deze korte bevraging in: Bevraging Broodcultuur 

Heb je zelf iets te vertellen over brood of broodcultuur? Laat gerust iets weten via ina@bakkerijmuseum.be   

We interviewen mensen over heel Vlaanderen, met een verschillende achtergrond over hun band met brood, een specifieke broodtraditie of hun favoriet broodmoment. Dit project kadert in het erkenningstraject dat we samen met de werkgroep rond broodcultuur (de broodcultuurraad) doorlopen om uiteindelijk de broodcultuur in Vlaanderen en België te laten erkennen als immaterieel cultureel erfgoed. Bedoeling is om zo veel mogelijk verhalen te verzamelen. Die bundelen we allemaal in het aanvraagdossier voor de Inventaris Vlaanderen. 


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Ieperse Steenweg 137, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97 (enkel tijdens openingsuren)
bakkerijmuseum@veurne.be

Blijf op de hoogte


In samenwerking met