Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Collectie

MUSEUMCOLLECTIE

De collectie vormt het kloppend hart van ons museum! Onze vaste museumpresentatie toont wondermooie schatten uit de bakkerswereld. De collectie bestaat ondertussen uit ca. 23000 stukken. In het museum vertellen we het verhaal over de evolutie die het bakkersberoep onderging op vlak van productie, bereiding en verdeling van brood en banket. De focus ligt hierbij op de Belgische brood-en banketbakkerij in de 20ste eeuw, maar we kijken ook over de grenzen heen!

 

Wil je nu al eens grasduinen in onze collectie? Een deel van onze museumcollectie kan je online op Erfgoedinzicht bekijken!   

Prioritair verzamelt het Bakkerijmuseum materiële en immateriële getuigenissen die rechtstreeks verwijzen naar de 20ste-eeuwse Belgische bakkersambacht, zoals handwerktuigen, toestellen, machines van Belgische bakkers.

Ook verhalen en de technische know-how …van de ambachtelijke bakker die nergens opgeschreven staan, behoren tot ons verzamelgebied. 

Onze collectie wordt enkel uitgebreid met schenkingen. Denk jij dat je iets interessants hebt voor het museum? Lees dan hier de procedure na bij aanbiedingen voor onze collectie of neem contact op via iruckebusch@bakkerijmuseum.be of tel. 058/313897 

 

Onze museumcollectie bestaat momenteel uit ca. 23 000 stukken en groeit nog aan. 300 wafelijzers, 369 ijsvormen, 114 speculaasplanken, ....Slechts 10 % van de totale collectie kan je in het museum zien! De rest van onze collectie bewaren we in ons museumdepot. Deze stukken gebruiken we voor tijdelijke exposities, studie en bruikleen. 

Wil je onderzoek voeren naar de collectie of bepaalde collectiestukken? Neem dan contact op met iruckebusch@bakkerijmuseum.be

Meer cijfers en weetjes over onze collectie vind je terug in ons collectieplan


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97 (enkel tijdens openingsuren)
onthaal@bakkerijmuseum.be

Blijf op de hoogte


In samenwerking met