Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Broodcultuur! Over brood, ambacht en tradities. Greet en haar band met brood
16-6-2023

Broodcultuur! Over brood, ambacht en tradities. Greet en haar band met brood

Vlaanderen en België kennen een rijke broodcultuur en dat verdient erkenning. In de themareeks Broodcultuur! Over brood, het ambacht en tradities zetten we daarom maandelijks een traditie, vakvrouw/man/... broodliefhebber of brood zelf in de kijker. 

Voor de maand juni interviewden we Greet van het CAG (Centrum voor Agrarische geschiedenis). Ze  werkt er als stafmedewerkers en vanuit haar job heeft ze veel voeling en affiniteit met het culinaire erfgoed in Vlaanderen. We vroegen haar naar favoriete broodmomenten en of er iets typisch Belgisch is aan onze broodcultuur? 

Bekijk hieronder haar antwoorden! 

 

 

Wat is broodcultuur voor jou? Vul nu deze korte bevraging in: Bevraging Broodcultuur 

Heb je zelf iets te vertellen over brood of broodcultuur? Laat gerust iets weten via ina@bakkerijmuseum.be   

We interviewen mensen over heel Vlaanderen, met een verschillende achtergrond over hun band met brood, een specifieke broodtraditie of hun favoriet broodmoment. Dit project kadert in het erkenningstraject dat we samen met de werkgroep rond broodcultuur (de broodcultuurraad) doorlopen om uiteindelijk de broodcultuur in Vlaanderen en België te laten erkennen als immaterieel cultureel erfgoed. Bedoeling is om zo veel mogelijk verhalen te verzamelen. Die bundelen we allemaal in het aanvraagdossier voor de Inventaris Vlaanderen. 


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Ieperse Steenweg 137, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97 (enkel tijdens openingsuren)
bakkerijmuseum@veurne.be

Blijf op de hoogte


In samenwerking met