Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

In groep

Wegens verbouwingswerken zijn groepsbezoeken NIET mogelijk vanaf september 2022 tot de zomer van 2023. Vrije bezoeken zijn wel nog mogelijk tot 1 oktober. Het Bakkerijmuseum sluit tijdelijk vanaf 2 oktober 2022. Meer weten over onze plannen? Neem dan HIER een kijkje.

Het Bakkerijmuseum biedt een brede waaier aan mogelijkheden voor groepen die het museum wensen te bezoeken. Iedereen vindt ongetwijfeld zijn gading! Alle activiteiten kunnen in combinatie met verschillende formules om het bezoek nog aangenamer te maken: start de dag met een gezellig ontbijt, een heerlijke lunch of keuvel na met een huisgemaakt gebak... Ontdek hier het aanbod in de museumcafetaria. 

 

 

 

 

Themagidsbeurt met zeemzoete lekkernijen
Laat je verleiden tijdens de gloednieuwe thema-gidsbeurt ‘Liefde en Passie in de Bakkerij’! Ontdek samen met een gids bijzondere voorwerpen en unieke verhalen in het Bakkerijmuseum die onlosmakelijk verbonden zijn met het liefdesthema. Onderweg proef je van zeemzoete lekkernijen. Als afsluiter geniet je van een heerlijke kop koffie.

Voor (jong)volwassenen.

 

Meer info

Een museum draagt niet enkel zorg voor collectiestukken, maar ook voor de vele verhalen en legendes  die erachter schuilgaan.

In deze themagidsbeurt Celebrities@Bakkerijmuseum kom je te weten wat Demeter, Napoleon, Nellie Melba en Charlie Chaplin met onze collectie te maken hebben.

Laat je meeslepen door de ‘petites histoires’ die schuilen achter zo veel lekkernijen. En het blijft niet enkel bij luisteren, je kan ook van verschillende zoetigheden proeven!

Een aanrader voor alle zoetemondjes met een hart voor erfgoed! 

 

Meer info

In het museum vertellen we het verhaal over de evolutie die het bakkersberoep onderging op vlak van productie, bereiding en verdeling van brood en banket. Een ervaren gids loodst je doorheen het museum en toont je enkele blikvangers zoals een fiets om roomijs mee te maken, onze unieke collectie speculoosplanken, de houtskooltekening van Léon Frédéric uit 1889, een Citroën uit 1927...

Voor (jong)volwassenen.

Meer info

Keer terug in de tijd en dompel je onder in de ambachtelijke bakkersstiel. De huisbakker demonstreert het maken van ovenkoeken, sandwiches en een aantal broodsoorten en koffiekoeken. Na de bakdemonstratie trekt de groep naar het museum. Het museum verkennen kan op eigen houtje of onder leiding van een ervaren gids*.
Vervolgens keert iedereen terug naar de cafetaria voor een heerlijke degustatie. In de voormiddag suggereren we een ontbijtkoek met een kop koffie, in de namiddag een gebak van het huis met een kop koffie. 

Als afsluiter krijgen alle deelnemers een lekkernij mee naar huis. De andere verse producten kunnen ter plaatse gekocht worden.

Voor (jong)volwassenen.

Meer info

Op zoek naar een boeiende daguitstap? De 'Zoete-Koeke-Route' is een arrangement voor ware zoetemonden!
Na een halve dag in het Bakkerijmuseum kan er geluncht worden in de museumcafetaria (kaas- en/of vleesplank met ovenkoeken van het huis...) of in één van de talrijke restaurants op de historische markt. Daarna trekt de groep naar het Bezoekerscentrum Jules Destrooper in Lo-Reninge.

Meer info

Een workshop, speciaal voor de hobbybakker die meer wil te weten komen over brood en voor leken in het broodbakken, die er zich toch aan willen wagen. Onder leiding van de bakker des huizes leer je voeling krijgen met het deeg. Je kan kiezen of je een assortiment ovenkoeken of sandwiches wil bakken en krijgt er tips over hoe je zelf creatief met deeg kan omgaan. De producten krijg je achteraf mee naar huis, samen met het recept van de vervaardigde lekkernijen. Een absolute must voor de hobbybakker.
Terwijl de degen rijzen en bakken in de oven, bezoekt de groep het museum*.

Voor (jong)volwassenen.

Meer info

Plan je een uitstap met de hele familie of met een groep deelnemers van verschillende leeftijden? Dan is het atelier 'broodbakken jong&oud' een uitstekende formule. Zowel de kleinsten als de volwassenen kneden er hun eigen chocolade- of rozijnenbrood. Terwijl de degen rijzen en bakken in de oven, verkennen de deelnemers het museum. Achteraf keert iedereen terug naar de heerlijk geurende bakkerij, om de ovenverse broden op te halen.

 

Meer info

Op zoek naar een leuke activiteit voor een groep (jonge) kinderen? Dan is het kinderatelier koekjes bakken de geknipte activiteit! Onder leiding van een ervaren bakker gaan de kinderen aan de slag met bloem, suiker, eieren en boter. Naar inspiratie van de bakker maakt de groep zandkoekjes, havermoutkoekjes met chocolade of Veurnse kletskoppen. De kinderen houden alvast de deegrol in de aanslag en gaan aan het werk! Achteraf krijgt iedere kind zijn/haar eigen zakje versgebakken koekjes mee naar huis...

 

Meer info

Viennoiserie is de chique verzamelnaam voor ‘koffiekoeken’ of ‘boterkoeken’. Zowel croissants, chocoladekoeken als de bekende achtkoeken behoren tot dit assortiment. De huisbakker maakt de deelnemers wegwijs in deze zoete wereld vanaf het maken van het bladerdeeg tot het afwerken met glazuur. Hij demonstreert het maken van diverse boterkoeken, daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag. Na de workshop bezoekt de groep het museum. *
Tot slot keert iedereen terug naar de bakkerij om de ovenverse lekkernijen + recepten op te halen.

Een onmisbare workshop voor de levensgenieter! Voor (jong)volwassenen.

 [Dit atelier is helaas tijdelijk NIET beschikbaar]

Meer info

De Belgische chocolatiers behoren nog steeds tot de absolute wereldtop en een beetje chauvinisme kan nooit kwaad. Tijdens deze workshop kom je van alles te weten over het product op zich. De bakker vertelt je heel wat over de vele mogelijkheden met chocolade. Tijdens deze workshop worden er enkele chocoladeproducten gemaakt zoals studentenhaver, een invloeiwerk.... Na de workshop bezoekt de groep het museum*.

Tot slot keert iedereen terug naar de bakkerij, waar de huisbakker de lekkernijen uitdeelt.

Een workshop voor zoetemonden! Voor (jong)volwassenen.

Meer info

Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97 (enkel tijdens openingsuren)
onthaal@bakkerijmuseum.be

Blijf op de hoogte


In samenwerking met