Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

In groep

Plan je een bezoek aan het Bakkerijmuseum in groep? Ontdek hieronder het aanbod voor groepen!

Schoolgroep? Het aanbod voor scholen vind je HIER.

Bezoek je het Bakkerijmuseum in groep? 

Boek een gids voor een rondleiding doorheen het museum. Een museumgids neemt jullie op sleeptouw en dompelt jullie onder in de wondere wereld van het bakambacht en de bakcultuur!

 

Meer info

Keer terug in de tijd en dompel je onder in de ambachtelijke bakkersstiel. De huisbakker demonstreert het maken van brood, ovenkoeken, sandwiches of gebak. Tijdens de demonstratie genieten jullie van koffie en een ontbijtkoek (voormiddag) of gebak (namiddag). Na de bakdemonstratie trekt de groep naar het museum. Het museum verkennen kan op eigen houtje of met een ervaren gids.


Als afsluiter krijgen alle deelnemers een lekkernij mee naar huis. De andere verse producten kunnen ter plaatse gekocht worden.

Voor (jong)volwassenen.

Meer info

Een basisworkshop broodbakken, ideaal als introductie in het broodambacht. Een workshopbegeleider leert de groep de basiskneepjes van het vak, geeft tekst en uitleg over de ingrediënten. Ook de groep zelf gaat aan de slag en iedere deelnemer maakt zijn of haar eigen broodje. Terwijl de degen rijzen en bakken in de oven, kan de groep het museum bezoeken. Hou in ieder geval rekening met een wachttijd van 1u tot 1,5u na de workshop. Na afloop van activiteit neemt ieder deelnemer zijn of haar eigen broodje mee naar huis! 

Deze workshop is geschikt voor zowel kinderen (vanaf 4 jaar) als volwassenen of gemengde groepen.

 

Meer info

Een basisworkshop broodbakken, ideaal als introductie in het broodambacht. Een workshopbegeleider leert de groep de basiskneepjes van het vak, geeft tekst en uitleg over de ingrediënten. Ook de groep zelf gaat aan de slag en iedere deelnemer maakt zijn of haar eigen chocolade- of rozijnenbrood. Terwijl de degen rijzen en bakken in de oven, kan de groep het museum bezoeken. Hou in ieder geval rekening met een wachttijd van 1u tot 1,5u na de workshop. Na afloop van activiteit neemt ieder deelnemer zijn of haar eigen broodje mee naar huis! 

Deze workshop is geschikt voor zowel kinderen (vanaf 4 jaar), als volwassenen of gemengde groepen.

 

Meer info

Mmmm.... speculaas! Wil je je onderdompelen in het mooie ambacht van speculaas bakken? Of eet je gewoon graag speculaas? Dan is dit de geknipte activiteit! Deelnemers gaan aan de slag met de ingrediënten, koekjesvormen en met enkele authentieke speculaasplanken. Tijdens de workshop leer je uit welke ingrediënten speculaas bestaat en dat speculaas zelf maken eigenlijk niet zo moeilijk is. Na afloop van activiteit neemt iedere deelnemer zijn of haar eigen speculaaskoeken mee naar huis.

Hou je deegrol alvast in de aanslag!

Deze workshop is geschikt voor zowel kinderen (vanaf 4 jaar) als volwassenen of gemengde groepen.

Meer info

Op zoek naar een leuke activiteit voor een groep (jonge) kinderen? Dan is het kinderatelier koekjes bakken de geknipte activiteit! Onder leiding van een ervaren bakker gaan de kinderen aan de slag met bloem, suiker, eieren en boter. De kinderen houden alvast de deegrol in de aanslag en gaan aan het werk! Achteraf krijgt iedere kind zijn/haar eigen zakje versgebakken koekjes mee naar huis...

 

 

Meer info

Een workshop, speciaal voor de hobbybakker die meer wil te weten komen over brood en voor leken in het broodbakken, die er zich toch aan willen wagen. Onder leiding van de bakker des huizes leer je voeling krijgen met het deeg. Je kan kiezen of je een workshop brood (verschillende broodproducten zoals ovenkoeken, bus- en vloerbroden) of een workshop zachte luxe (brioche, sandwiches, rozijnenbolletjes, vlechtbrood) wil volgen

Je krijgt er tips over hoe je zelf creatief met deeg kan omgaan. De producten krijg je achteraf mee naar huis, samen met het recept van de vervaardigde lekkernijen. Een absolute must voor de hobbybakker.
Terwijl de degen rijzen en bakken in de oven, kan de groep het museum bezoeken. Hou in ieder geval rekening met een wachttijd van 1u tot 1,5u na de workshop 

Voor (jong)volwassenen.

 

Meer info

De Belgische chocolatiers behoren nog steeds tot de absolute wereldtop en een beetje chauvinisme kan nooit kwaad. Tijdens deze workshop kom je van alles te weten over het product op zich. De bakker vertelt je heel wat over de vele mogelijkheden van chocolade. Tijdens deze workshop worden er enkele chocoladeproducten gemaakt zoals studentenhaver en truffels. Na de workshop kan de groep het museum bezoeken. 

Een workshop voor zoetemonden! Voor (jong)volwassenen.

 

Meer info

Ben je verzot op koekjes en wil je je eigen dessertkoekjes leren maken? Dan is dit de geknipte workshop voor jou! Tijdens deze workshop leer je de kneepjes van het vak, onder andere over de ingrediënten, spuittechnieken en baktijd. Onder begeleiding van een ervaren bakker-patissier leer je verschillende dessertkoekjes maken zoals bokkenpootjes, baisers, spiegeltjes... Na de workshop kan de groep het museum bezoeken. 

 Een workshop voor zoetemonden! Voor (jong)volwassenen.

 

 

Meer info

Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Ieperse Steenweg 137, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97 (enkel tijdens openingsuren)
bakkerijmuseum@veurne.be

Blijf op de hoogte


In samenwerking met