Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

4 en 5/05: Feestweekend
05-05-2024 10:00

Den Draad

Eddie Wollie

Westkust Fietsweekend

Feestweekend

Op 4 en 5 mei viert het Bakkerijmuseum feest! Ontdek het volledig vernieuwde museum in een feestelijk jasje.

Programma

ZATERDAG 4 MEI

Vergaap je tijdens demonstraties van ervaren bakkers. Zet je neer aan de langste broodtafel. Ontdek het vernieuwde museum. Ga zelf aan de slag op de activiteiten- en ambachtenmarkt, of geniet van een hapje en drankje in de tuin.

> Activiteiten- en ambachtenmarkt

In de prachtige museumtuin vlijt zich een bont gezelschap neer. Je kan proeven van verschillende workshops, doe-activiteiten, ambachten en animaties voor jong en oud.

Naaldvilten, spinnen, kantklossen, koekjes bakken, kruidenworkshop, natuurbeleving, schilderen, schaken, grime, reuzespelen, figure weaving XL, den draad, muziek, ...

> De langste broodtafel

Een lange broodtafel met broden en broodspecialiteiten van zoveel mogelijk (hobby)bakkers in België, verbindt oud en nieuw en wijst de weg naar de ingang van het vernieuwde museum. En natuurlijk kan er geproefd worden! De langste broodtafel kadert in de erkenning van de broodcultuur als immaterieel cultureel erfgoed. Breng gerust je eigen brood mee om onze tafel aan te vullen!

> Demonstraties

Ervaren bakkers tonen hun kunsten: chocolade, suikerwerk, brood, speculaas, … Je ziet het vakmanschap vanop de eerste rij. Proeven kan, en alle producten worden ter plaatse verkocht.

> Uitgebreid, gezellig terras met eet- en drankgelegenheid

Het is heerlijk vertoeven op het terras in de historische perenboomgaard. Geniet van een hapje of een drankje, met een streepje muziek!

15u: Optreden Goldfinch 
Covers en klassiekers gebracht met enthousiasme en bravoure

PRAKTISCH

Wanneer: zaterdag 4 mei van 10u-17u
Toegang tot de site is gratis! Voor het museum gelden de gewone toegangsprijzen.

Alle activiteiten zijn gratis, behalve de workshop koekjes bakken en naaldvilten. Hiervoor betaal je €4 via een stempelkaart. De activiteiten vinden doorlopend plaats. Inschrijven is niet nodig.

 

ZONDAG 5 MEI

Schuif op zondag aan bij de lekkerste brunch met het beste van de Veurnse bakkers en andere lokale (hoeve)producenten. Tijdens de brunch kan je je neerzetten op het picknickkleed en luisteren naar wonderlijke verhalen over brood en gebak. Neem deel aan een open yogasessie of ontdek het vernieuwde museum tijdens één van de instaprondleidingen.

> Brunchbuffet 11u-14u

Het beste van de Veurnse bakkers en lokale (hoeve)producenten! Verwacht je aan een heerlijk buffet met pistolets, luxebrood en koeken, kaas, charcuterie, eitjes en spek, fruitsalade, koffie, thee, fruitsap of cava, ...

Volwassene: €18
Kind (tot 12 jaar): €12

Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan via e-mail: bakkerijmuseum@veurne.be of telefonisch: 058 31 38 97

Vermeld zeker volgende gegevens:

- Naam
- Aantal deelnemende kinderen en aantal deelnemende volwassenen
- Postcode
- Telefoonnummer
- E-mailadres

> Open yogasessies in de museumtuin met Daphné Goens

Kom tot rust tijdens een yogasessie met Daphné Goens van DaGo yoga. Er is een sessie om 11u en om 13u. Bij veel interesse wordt een extra sessie ingelast om 14u30. 

Daphné geeft een sessie vinyasa yoga: een dynamische flow. De bewegingen/houdingen zijn in combinatie met je ademhaling. De sessie is voor iedereen toegankelijk, zowel beginners als gevorderden. 

Een sessie duurt  ongeveer een uur. Je mag je eigen matje meenemen. Als je dat niet hebt, is een grote handdoek ook zeker goed. De sessies gaan buiten door in de museumtuin.

Vooraf inschrijven kan via e-mail: bakkerijmuseum@veurne.be of telefonisch: 058 31 38 97

Vermeld zeker volgende gegevens:

- Naam
- Aan welke sessie je wenst deel te nemen (11u, 13u of 14u30)
- Postcode
- Telefoonnummer
- E-mailadres

Ter plaatse aansluiten zonder inschrijving is eveneens mogelijk.

> Instaprondleidingen in het museum

Een enthousiaste gids neemt je op sleeptouw doorheen het museum. Aansluiten kan om 13u, 14u of 15u. De gids wacht je op aan het onthaal. Inschrijven is niet nodig.

> Uitgebreid, gezellig terras met eet- en drankgelegenheid

Het is heerlijk vertoeven op het terras in de historische perenboomgaard. Geniet van een hapje of een drankje.

PRAKTISCH

Wanneer: zondag 5 mei van 10u-17u
Toegang tot de site is gratis! Voor het museum gelden de gewone toegangsprijzen.

____________________________________________________________________________

Fietsfanaat? Tijdens datzelfde weekend gaat ook het Westkust Fietsweekend door. Tijdens het Westkust Fietsweekend krijgt de Westkustfietsroute in De Panne, Koksijde-Oostduinkerke, Nieuwpoort en Veurne een feestelijk jasje aangemeten. Of je nu een sportieve of recreatieve fietser bent, kom mee trappen langs strand, polders, Adembenemende Plekken en door unieke locaties. 

Deelnemen is gratis en het Bakkerijmuseum is één van de 4 officiële startplaatsen. Klinkt als een ideale combinatie? HIER vind je alle informatie over het Westkust Fietsweekend.

Andere activiteiten

Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Ieperse Steenweg 137, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97 (enkel tijdens openingsuren)
bakkerijmuseum@veurne.be

Blijf op de hoogte


In samenwerking met