Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Nieuw nummer museumtijdschrijft Patakon
21-12-2022

Vers van de pers: nieuw nummer museumtijdschrift Patakon! 

Zopas is er een nieuw nummer van ons museumtijdschrift Patakon: Tijdschrift voor bakerfgoed van de drukpersen gerold. Traditiegetrouw is het een goedgevuld nummer geworden.

In het hoofdartikel worden de resultaten van de enquête naar broodcultuur in Vlaanderen besproken. Wat associëren mensen met broodcultuur? Welke elementen horen er allemaal toe en welke waarde kennen we er allemaal aan toe? Deze en andere vragen werden tijdens de bevraging gesteld. 

In een volgend artikel wordt het ontstaansverhaal rond de tompoes, het beroemde bladerdeeggebakje in de kijker gezet. Over de tompoes doen heel wat verhalen de ronde. Maar wat is nu mythe en wat zijn de feiten? In het artikel zochten wij het uit! 

Als afsluiter van dit nummer wordt de collectie van Oud Huys Mariman onder de loep genomen door culinair auteur André Delcart. Oud Huys Mariman is een bakkerij en tearoom in Hamme die ook een collectie rond het bakambacht tentoonstelt. Specifiek is het de collectie van bakkersgeneratie Mariman. Een tijdje geleden werd gestart met de inventarisatie van deze bijzondere collectie.  

Smaakt dit naar meer? Dit nummer kan je vanaf nu bestellen via onthaal@bakkerijmuseum.be  of via tel. 058/313897 (€3/nummer, exclusief verzendingskosten) 


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Ieperse Steenweg 137, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97 (enkel tijdens openingsuren)
bakkerijmuseum@veurne.be

Blijf op de hoogte


In samenwerking met