Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Lager onderwijs

Kinderen uit het lager onderwijs kunnen, afhankelijk van hun leeftijd, een ovenvers brood of speculaaskoeken maken. Na de workshop trekt de klasgroep naar het museum.  

 

 

Workshop Brood

Bij aankomst in het bakkersatelier wassen alle bakkers in spé de handen, krijgen ze een bakkersschort om en bakkersmuts op. 

Na het analyseren en uitdelen van de ingrediënten begint het meng- en kneedwerk. Hard labeur, zo ondervinden de leerlingen, zeker als ze weten dat de bakker daar al in het holst van de nacht moest aan beginnen. Na de workshop trekken de leerlingen door het museum onder leiding van een gids. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, wordt de gidsbeurt uitgebreid of ingekort. Achteraf krijgt iedereen zijn ovenvers brood mee naar huis.

Workshop Speculaas

Eens de leerlingen omgetoverd zijn tot bakkers ontdekken ze dat er een aantal speciale ingrediënten die nodig zijn om speculaas te maken. Vervolgens gaan ze echt aan de slag. Ze merken meteen dat het niet zo makkelijk is om speculaasdeeg te kneden: het is namelijk vrij hard. Daarna legt de bakker uit hoe je speculaas maakt met een echte speculaasplank, en gaat de groep zelf aan de slag. Terwijl de speculaas bakt in de oven, trekt de groep naar het museum en wordt ondergedompeld in het leven van de bakker en de zoete geschiedenis en traditie van speculaas. 

 

Praktische info

  Brood Speculaas
Doelgroep 1ste - 6de leerjaar 3de - 6de leerjaar
Duur 2,5u 2,5u
Tijdsverdeling

Workshop: 1 à 1,5u

Speeltijd: 15 min.

Luistertijd: 1u

Workshop: 1 à 1,5u

Speeltijd: 15 min.

Luistertijd: 1u

Kostprijs

€ 6,50 per leerling met een minimum van €97,50

1 begeleider/15 leerlingen gratis - €6,50 per extra begeleider 

€ 7,50 per leerling met een minimum van €112,50

1 begeleider/15 leerlingen gratis - €7,50 per extra begeleider 

Aantal

Max. 55 leerlingen

Max. 25 leerlingen
     

Reservatie minstens 3 weken op voorhand


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Ieperse Steenweg 137, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97 (enkel tijdens openingsuren)
bakkerijmuseum@veurne.be

Blijf op de hoogte


In samenwerking met