Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Kleuteronderwijs

Op bezoek met de allerkleinsten!

Op zoek naar een leuke klasuitstap? Kom met jouw kleuters naar het Bakkerijmuseum en maak een ovenvers brood! Samen met de huisbakker van het Bakkerijmuseum ontdekken de kinderen de ingrediënten van het brood, vervolgens gaan ze zelf aan de slag. Na de workshop krijgen de kinderen een leuk verhaal voorgeschoteld en bezoeken ze (indien gewenst) het museum.

Jongste kleuters (eerste kleuterklas)

De kleuters ontdekken samen met de bakker de ingrediënten van het brood: de bakker demonstreert het maken van het deeg van begin tot eind. Vervolgens krijgen alle kleuters een eigen deegje dat ze daarna nog wat verder kneden. Na het zware kneedwerk krijgen de kinderen een leuk verhaal voorgeschoteld. Tijdens het verhaal komen ze alles te weten over het werk van de landbouwer tot het verse brood dat uit de oven komt bij de bakker.

Voor de rest van het programma ligt de keuze bij de leerkracht: ofwel leven de kleuters zich nog even uit op de speeltuin, ofwel krijgen ze een korte rondleiding door het museum.

Oudste kleuters (tweede en derde kleuterklas)

De kleuters ontdekken samen met de bakker de ingrediënten van het brood: de bakker demonstreert het maken van het deeg van begin tot eind. Vervolgens krijgen de kleuters een eigen deegje dat ze verder afwerken met zout en nog wat verder kneden. Het atelier is dan ook één en al verwondering over de vuile handen die tijdens het kneden terug proper worden of over de bijzonder diepe oven met de gevaarlijk grote vlammen. Na de workshop krijgen de kinderen een leuk en interactief verhaal voorgeschoteld. Tijdens het verhaal komen ze alles te weten van graan tot brood: van het werk van de landbouwer tot het verse brood dat uit de oven komt bij de bakker. Daarna krijgen de kleuters een korte rondleiding doorheen het museum.

Achteraf krijgt iedereen zijn ovenvers brood mee naar huis.

Praktische info

Doelgroep: vanaf 1ste tot en met 3de kleuterklas

Duur: ongeveer 2,5u

  • workshop: 1u
  • luistertijd/museumbezoek: ½ à 1u
  • speeltijd (tijdens het rijzen en bakken v/d broden): ½u

Kostprijs: € 4,50 per kleuter

Aantal: minstens 15 kleuters | maximum 40 kleuters

Wanneer? van februari tot en met december, dinsdag-vrijdag 


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97 (enkel tijdens openingsuren)
onthaal@bakkerijmuseum.be

Blijf op de hoogte


In samenwerking met