De ronde suisse of rozijnenkoek: een bekende koffiekoek die smelt in je mond! Tijdens deze workshop ga je samen met de bakker aan de slag en leer je alles over de ingrediënten, het kneden, opbollen en rijzen van deze specialiteit. Je leert hoe je de lekkere vulling maakt en de broodjes hun typische vorm geeft. Ieder maakt zijn eigen koeken.
Terwijl de de suissen vervolgens rijzen en bakken, kan je het Bakkerijmuseum ontdekken of even uitblazen in het museumcafé, de tuin of op het open speelplein.
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Ieperse Steenweg 137, 8630 Veurne
Leeftijd: Ronde suissen bakken kan vanaf 4 jaar
Duur: De workshop duurt ongeveer 1u. Reken daarna nog 1,5u rijs- en baktijd voor je de koeken weer kan ophalen.
Kostprijs per deelnemer:
Per bestelling komt er €1 administratiekost bij. Museumbezoek niet inbegrepen.
Inschrijven: Vooraf inschrijven via DEZE LINK.
Meer informatie: via e-mail: bakkerijmuseum@veurne.be of telefonisch: 058 31 38 97.
____
Tip! Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen de hele zomervakantie lang deelnemen aan de zoektocht naar de Schat van Vlieg. De zoektocht is automatisch inbegrepen in een toegangsticket voor het museum