Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

KIJKEN: Brood bakken in 1925
9-5-2020

In dit pareltje van een film ontdek je hoe meisjes op school aangeleerd werd om brood te bakken. Het filmpje komt uit de collectie van CINEMATEK. Een leerlinge van de Landbouwhuishoudkundeschool uit Laken toont je hoe je brood bakt 'op de hoeve'. Want 'het brood is een voedzame spijs'. Het filmpje dateert van 1925. Opmerkelijk: zowel machinaal als manueel kneden komen aan bod. 

Wil je je er zelf eens aan wagen? Neem dan volgende ingrediënten klaar, en doe meteen mee:

  •  6 kg meel
  • 100 g gist
  • 100 g zout
  • 30 g poedersuiker
  • 3,5 l water

Als je echt all-in wil gaan, zal je ook nog 7-10 kg hout nodig hebben, voor 'het stoken van den oven'. ;-) 


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Ieperse Steenweg 137, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97 (enkel tijdens openingsuren)
bakkerijmuseum@veurne.be

Blijf op de hoogte


In samenwerking met