Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Enquête Broodcultuur: resultaten
25-4-2022

Al eeuwen lang smaken en maken wij brood in Vlaanderen en België. En dat moeten we koesteren! Daarom willen we onze rijke broodcultuur als immaterieel cultureel erfgoed laten erkennen. 

In dit verband lanceerden de broodcultuurraad, Het Bakkerijmuseum en het CAG (Centrum voor agrarische geschiedenis) in september 2021 een enquête om consumenten, bakkers, hobbybakkers en foodies te bevragen naar broodcultuur in Vlaanderen. Wat is het voor hen? Welke elementen horen er allemaal bij? Hoe belangrijk is broodcultuur voor hen en voor de samenleving? 

Bedoeling van deze kleinschalige enquête was om een vooronderzoek te doen bij een divers publiek dat op één of ander manier betrokken is bij brood & broodcultuur. 

De resultaten van deze enquête zijn gepubliceerd in een rapport dat mee in het aanvraagdossier tot erkenning van de broodcultuur in Vlaanderen zal worden opgenomen.

Dit rapport kan je op deze pagina kan downloaden: 

Download hier 

 


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97 (enkel tijdens openingsuren)
onthaal@bakkerijmuseum.be

Blijf op de hoogte


In samenwerking met