Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Kenniscentrum

Het Bakkerijmuseum Veurne werpt zich op als hét kenniscentrum van het bakerfgoed. Je kan bij ons terecht met je vragen over onze museumcollectie en het erfgoed van de Belgische brood-en banketbakkerij. Zoek je informatie over de geschiedenis van het brood of gebak? Wil je meer weten over de technische (r)evolutie die het bakkersambacht onderging? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! 

MUSEUMBIBLIOTHEEK

Het Bakkerijmuseum beschikt bovendien over een unieke museumbibliotheek. Onze bibliotheekcollectie is uniek omdat het naslagwerken bevat die nergens anders te vinden zijn! De collectie bestaat onder meer uit boeken, eindwerken, bakkerstijdschriften, documentatiemappen, losse documentatie, video-en audiovisueel materiaal, privéarchieven van bakkers. 

 BIBLIOTHEEKCATALOGUS (UPDATE 2017)

 Wil je de bibliotheek ter plaatse raadplegen? Dit kan! Stuur een mail om een afspraak te maken naar iruckebusch@bakkerijmuseum.be 

De voorbije jaren heeft het Bakkerijmuseum expertise opgedaan op verschillende vlakken: educatieve werking, collectieregistratie en- beheer, vrijwilligerswerking, wetenschappelijk onderzoek. 

We willen graag deze kennis uitwisselen èn delen met andere mensen en organisaties. Zit je met een bepaalde vraag of wil je meer weten over onze expertise op bepaald gebied? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Je kan ook onze presentaties, lezingen en andere documenten op SLIDESHARE terugvinden!

Sinds jaar en dag geven we ons eigen museumtijdschrift uit: Patakon. Tijdschrift over Bakerfgoed. Dit tijdschrift verschijnt halfjaarlijks. 

In ons museumtijdschrift zetten we onder meer onze collectie bakerfgoed in de kijker (oude machines, werktuigen, tradities, receptuur...) met verdiepende artikels over de unieke collectie van het museum. Daarnaast bevat ons tijdschrift artikels over de rijke geschiedenis van brood en gebak. Bijna ieder jaar is er ook een themanummer, gekoppeld aan een tijdelijke tentoonstelling. Het tijdschrift is wetenschappelijk onderbouwd maar tegelijkertijd toegankelijk voor een breed publiek.

Een lijst van de reeds verschenen nummers kun je hier raadplegen. De nummers die niet meer beschikbaar zijn, kun je op ISSUU gratis doorpluizen!

Een afzonderlijk nummer kost €3,00 (exclusief verzendingskosten) 

 Smaakt dit naar meer?

Je kan een gratis proefexemplaar opvragen via onthaal@bakkerijmuseum.be (vermeld het postadres) 

Of vraag nu je abonnement aan via onthaal@bakkerijmuseum.be! Een abonnement kost €7 (inclusief verzendingskosten) 

 


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97 (enkel tijdens openingsuren)
onthaal@bakkerijmuseum.be

Blijf op de hoogte


In samenwerking met