Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Kenniscentrum bakambacht

Het Bakkerijmuseum Veurne werpt zich op als hét kenniscentrum van het bakerfgoed. Je kan bij ons terecht met je vragen over onze museumcollectie en het erfgoed van de Belgische brood-en banketbakkerij. Zoek je informatie over de geschiedenis van het brood of gebak? Wil je meer weten over de technische (r)evolutie die het bakkersambacht onderging? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! 

MUSEUMBIBLIOTHEEK

Het Bakkerijmuseum beschikt bovendien over een unieke museumbibliotheek. Onze bibliotheekcollectie is uniek omdat het naslagwerken bevat die nergens anders te vinden zijn! De collectie bestaat onder meer uit boeken, eindwerken, vaktijdschriften, documentatiemappen, losse documentatie, video-en audiovisueel materiaal, privéarchieven van bakkers. 

BIBLIOTHEEKCATALOGUS (UPDATE 2020)

Zoek je een boek of een artikel? Hieronder kan je de lijsten met boeken en artikels uit tijdschriften downloaden en raadplegen. Je kan op auteur, titel of trefwoord zoeken ( klik op de lijst en het downloaden start. Daarna kan je de excelbestanden terug vinden in je map downloads):

Vind je niet meteen terug wat je zoekt? In onze bibliotheek hebben we nog veel meer zitten dan wat op de website staat. 

Je kan steeds een afspraak maken om de bibliotheek ter plaatse te raadplegen. We helpen je graag verder!  Stuur een mail om een afspraak te maken naar iruckebusch@bakkerijmuseum.be 

 

Sinds jaar en dag geven we ons eigen museumtijdschrift uit: Patakon. Tijdschrift voor Bakerfgoed. Dit tijdschrift verschijnt halfjaarlijks. 

In ons museumtijdschrift zetten we onder meer onze collectie bakerfgoed in de kijker (oude machines, werktuigen, tradities, receptuur...) met verdiepende artikels over de unieke collectie van het museum. Daarnaast bevat ons tijdschrift artikels over de rijke geschiedenis van brood en gebak. Bijna ieder jaar is er ook een themanummer, gekoppeld aan een tijdelijke tentoonstelling. Het tijdschrift is wetenschappelijk onderbouwd maar tegelijkertijd toegankelijk voor een breed publiek.

Een lijst van de reeds verschenen nummers kun je hier raadplegen. De nummers die niet meer beschikbaar zijn, kun je op ISSUU gratis doorpluizen!

Een afzonderlijk nummer kost €3,00 (exclusief verzendingskosten) 

 Smaakt dit naar meer?

Je kan een gratis proefexemplaar opvragen via onthaal@bakkerijmuseum.be (vermeld het postadres) 

Of vraag nu je abonnement aan via onthaal@bakkerijmuseum.be! Een abonnement kost €7 (inclusief verzendingskosten) 

 

De voorbije jaren heeft het Bakkerijmuseum expertise opgedaan op verschillende vlakken: educatieve werking, collectieregistratie en- beheer, vrijwilligerswerking, wetenschappelijk onderzoek. 

We willen graag deze kennis uitwisselen èn delen met andere mensen en organisaties. Zit je met een bepaalde vraag of wil je meer weten over onze expertise op bepaald gebied? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Je kan ook onze presentaties, lezingen en andere documenten op SLIDESHARE terugvinden!


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97 (enkel tijdens openingsuren)
onthaal@bakkerijmuseum.be

Blijf op de hoogte


In samenwerking met