Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Met het gezin

Het Bakkerijmuseum is een kindvriendelijk museum. Kinderen in familie- en schoolverband (4-12 jaar) zijn dan ook onze belangrijkste doelgroep.
Voor gezinnen met kinderen bieden wij een gevarieerd programma aan: algemene en thematische activiteiten.

Een museum bezoeken hoeft niet saai te zijn! Trek samen met het gezin door het Bakkerijmuseum en verken de museumcollectie op speelse wijze. Met een gezinszoektocht in de hand verdiepen de kinderen zich in enkele museumobjecten. 

Meer info

Tijdens schoolvakanties worden kinderen omgetoverd tot ware bakkers. Bij aankomst in de bakkerij krijgen de kinderen een bakkersschort -en pet. Daarna gaan ze zelf aan de slag! Naar inspiratie van de bakker worden er koekjes, brood, taart, of andere lekkernijen gebakken.Terwijl het lekkers bakt in de oven, trekken de kinderen met het gezin op verkenning door het museum. Nadien keert iedereen terug naar de bakkerij om het zelfgebakken brood of gebak op te halen.

Voor individuele kinderen van 4 tot 12 jaar. Tijdens Belgische schoolvakanties, telkens van dinsdag tot en met vrijdag. Reserveren is noodzakelijk! Het precieze programma en meer informatie vind je steeds in de agenda.

Meer info

Een museum is niets voor kleuters? Het Bakkerijmuseum bewijst het tegendeel!

Tom Poes gidst jouw kleuter(s) door het museum: samen met mama/papa/oma/nonkel/... voeren de kinderen een 8-tal leuke doe-opdrachten uit.
Zo raken ze opgeslorpt in het verhaal van Tom Poes en krijgen ze een echte bakkersopleiding.
Grote broer en zus kunnen hen bijstaan in deze zware opdracht of zelf deelnemen aan de zoektocht.

Meer info

Naar aanleiding van de verstrengde coronamaatregelen aanvaarden we geen reservaties voor workshops t.e.m. 31 januari 2022.

Plan je een uitstap met de hele familie of je (vrienden)groep? Dan is de workshop Brood Bakken voor jong & oud een uitstekende formule. Zowel de kleinsten als de volwassenen kneden er hun eigen chocolade- of rozijnenbrood. Terwijl de degen rijzen en bakken in de oven, verkennen de deelnemers het museum. Achteraf keert iedereen terug naar de heerlijk geurende bakkerij, om de ovenverse broden op te halen.

Meer info

"De Zoete-koeke-fietsroute": gezond eten, lekker fietsen

Combineer een overheerlijk bezoek met een gezonde fietstocht doorheen de prachtige West-Vlaamse Westhoek.
Start uw fietstocht aan het Bakkerijmuseum te Veurne of aan het Jules Destrooper bezoekerscentrum te Lo en fiets een kleine 40 km doorheen de 'Vlaamse Velden'. 

Meer info

Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97 (enkel tijdens openingsuren)
onthaal@bakkerijmuseum.be

Blijf op de hoogte


In samenwerking met