Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Met het gezin

Het Bakkerijmuseum is een kindvriendelijk museum. Kinderen in familie- en schoolverband (4-12 jaar) zijn dan ook onze belangrijkste doelgroep.
Voor gezinnen met kinderen bieden wij een gevarieerd programma aan: algemene en thematische activiteiten.

Een museum bezoeken hoeft niet saai te zijn! Trek samen met het gezin door het Bakkerijmuseum en verken de museumcollectie op speelse wijze. Met een gezinszoektocht in de hand verdiepen de kinderen zich in enkele museumobjecten. 

Meer info

Een museum is niets voor kleuters? Het Bakkerijmuseum bewijst het tegendeel!

Tom Poes gidst jouw kleuter(s) door het museum: samen met mama/papa/oma/nonkel/... voeren de kinderen een 8-tal leuke doe-opdrachten uit.
Zo raken ze opgeslorpt in het verhaal van Tom Poes en krijgen ze een echte bakkersopleiding.
Grote broer en zus kunnen hen bijstaan in deze zware opdracht of zelf deelnemen aan de zoektocht.

Meer info

Plan je een uitstap met de hele familie of je (vrienden)groep? Dan is de workshop Brood Bakken voor Jong & Oud een uitstekende formule. Zowel de kleinsten als de volwassenen kneden er hun eigen chocolade- of rozijnenbrood. Terwijl de degen rijzen en bakken in de oven, verkennen de deelnemers het museum. Achteraf keert iedereen terug naar de heerlijk geurende bakkerij, om de ovenverse broden op te halen.

Meer info

Tijdens deze workshop worden kinderen omgetoverd tot ware bakkers. Bij aankomst in de bakkerij krijgen de kinderen een bakkersschort -en pet. Vervolgens demonstreert de bakker het maken van het deeg en gaan de kinderen zelf aan de slag. In een mum van tijd toveren ze de lekkerste koekjes uit hun bakkersmuts. Terwijl de koekjes bakken in de oven, trekken de kinderen met het gezin op verkenning door het museum. Nadien keert iedereen terug naar de bakkerij om de koekjes op te halen.

Voor individuele kinderen van 4 tot 12 jaar. Enkel tijdens Belgische schoolvakanties. Reserveren is noodzakelijk!

Meer info

Maak, samen met mama, papa, oma of opa, jouw eigen chocolade- of rozijnenbrood! Bij aankomst in de bakkerij krijgen alle deelnemers een bakkersschort- en pet. Na het analyseren van de ingrediënten begint het echte werk: van het mengen tot het kneden van het deeg. Terwijl de degen rijzen en bakken in de oven, trekken de deelnemers op verkenning door het museum. Daarna keert iedereen terug naar de heerlijk geurende bakkerij om de ovenverse broden op te halen.

Voor individuele gezinnen met kinderen (4 tot 12 jaar). Enkel tijdens Belgische schoolvakanties. Reserveren is noodzakelijk!

Meer info

"De Zoete-koeke-fietsroute": gezond eten, lekker fietsen

Combineer een overheerlijk bezoek met een gezonde fietstocht doorheen de prachtige West-Vlaamse Westhoek.
Start uw fietstocht aan het Bakkerijmuseum te Veurne of aan het Jules Destrooper bezoekerscentrum te Lo en fiets een kleine 40 km doorheen de 'Vlaamse Velden'. 

Meer info

Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97 (enkel tijdens openingsuren)
onthaal@bakkerijmuseum.be

Blijf op de hoogte


In samenwerking met