[VERLENGD] De Nacht: thematische rondleiding via de ErfgoedApp en gezinsparcours
24-04-2021 14:00

De Nacht: thematische rondleiding via de ErfgoedApp en gezinsparcours

Nachtraaf, slaapwandelaar of zin in een slaapmutsje? Voor de 20ste editie van Erfgoeddag ontwikkelden we een themarondleiding rond 'de Nacht'. Die kan je uitzonderlijk nog tot eind mei 2021 ontdekken in het museum!

>> Themarondleiding: de Nacht

De nacht is bij uitstek verbonden met het bakkersambacht: het meeste werk gebeurt namelijk 's nachts. Tijdens de rondleiding leer je heel wat bij over het nachtelijke leven in de bakkerij. Onze enthousiaste gidsen en medewerkers verzamelden markante verhalen, objecten en anekdotes, verbonden met het thema. Je volgt de rondleiding coronaproof via de ErfgoedApp. In het museum scan je de afbeelding, en krijg je zo onze gidsen op je scherm. Vergeet dus zeker je smartphone of tablet niet, en je eigen oortjes. Klaar om in het nachtleven te duiken? Reserveer dan even je tijdsslot voor een museumbezoek.

!! Download voor je bezoek zeker de ErfgoedApp en neem oortjes mee om te luisteren!

>> Gezinsparcours

Ook het gezinsparcours 'De Veurnse slaper' loopt door tot het einde van mei. De inwoners van Veurne worden ook wel Veurnse slapers genoemd. Tja, ze slapen namelijk graag! Voor de bakker is dit een groot probleem. Die moet 's nachts werken, en niet slapen! Kan jij er voor zorgen dat hij op tijd uit zijn bed geraakt? Ga op onderzoek in het museum en breng alle opdrachten tot een goed einde. Hopelijk kan je zo zijn wekker tijdig doen aflopen! Voor kinderen van 6-12 jaar en hun begeleiders.

Wanneer: doorlopend tijdens de openingsuren van het museum
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: te ontdekken tot en met 30 mei 2021Inbegrepen in de gewone toegangsprijs. Wil je graag een bezoek brengen? Reserveer dan telefonisch (058/31.38.97) of via mail (onthaal@bakkerijmuseum.be) je tijdsslot (verplicht!)
Meer informatie: via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.