Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Lezing: Over meel, bakker en brood | Prof. Peter Scholliers
06-10-2020 19:00

Lezing: Over meel, bakker en brood | Prof. Peter Scholliers

Gebeten door de geschiedenis van brood? Kom er alles over te weten in deze smakelijke lezing!

Tijdens deze lezing dompelt prof. Peter Scholliers je onder in het boeiende verhaal van onze dagelijkse boterham. Hij vertelt er over broodprijzen, de evolutie ervan, hoe de prijzen het dagelijks leven bepaalden, over technische revoluties, brood als machtsmiddel, soorten brood en gezondheid…

Gesneden brood dus voor alle fans van boterhammen!

Wie is de spreker? Professor Peter Scholliers is geen onbekende in de academische wereld. Jarenlang voerde hij onderzoek naar onderzoeksthema’s waaronder de geschiedenis van de levensstandaard, lonen en prijzen, de industriële archeologie en onze eetcultuur (19de-20ste eeuw). Meer info over zijn onderzoek vind je hier: https://www.vub.be/profiel/peter-scholliers

 *CORONA INFO*

De lezing vindt op gepaste afstand plaats. Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens de lezing.

Praktisch

Wanneer: Dinsdag 6 oktober van 19u-21u
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
Prijs: €3.00 (Voor Vrienden en vrijwilligers van het museum gratis, voor max. 2 personen en na reservatie) 
Inschrijven: Vooraf reserveren is noodzakelijk. Dit kan via mail onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch via 058 31 38 97.

 

 


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97 (enkel tijdens openingsuren)
onthaal@bakkerijmuseum.be

Blijf op de hoogte


In samenwerking met