Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

KROKUSVAKANTIE in het Bakkerijmuseum
22-02-2020 14:00

Krokusvakantie in het Bakkerijmuseum

Tijdens de krokusvakantie mag je al eens zot doen, want het is carnaval! Kinderen kunnen in het Bakkerijmuseum op zoek naar het recept van Jef Pannenkoek en ontdekken zo op een leuke manier het bakkersberoep. Wie actief aan de slag wil, kan zelf zijn eigen carnavalskoekjes maken, of  maskers in brood! En natuurlijk serveert ook de cafetaria heel wat lekkers tijdens de vakantie… Op dinsdag kan je genieten van de ambachtelijke bakdemonstratie. De houtoven is hersteld, dus de broden worden opnieuw afgebakken in de traditionele oven. Op woensdag, donderdag en vrijdag kan je heerlijke verse pannenkoeken krijgen.

Wanneer: 22 februari – 1 maart
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Meer informatie: Het volledige programma vind je hieronder of in de agenda op de website www.bakkerijmuseum.be/nl/agenda/, via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

ZIE PROGRAMMA HIERONDER

 

>> Museumzoektocht: Jef Pannenkoek

Jef Pannenkoek houdt van… pannenkoeken. Voor vastenavond is hij daarom op zoek naar het recept voor dé beste pannenkoeken. Help jij hem een handje? Ga op onderzoek in het museum, los de opdrachten op en vind het ultieme pannenkoekenrecept!

Wanneer: 22 februari – 1 maart, doorlopend tijdens de openingsuren van het museum
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: Inschrijven NIET nodig, voor kinderen van 6-12 jaar.
Meer informatie: Het volledige programma vind je op: www.bakkerijmuseum.be, via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

>> Ambachtelijke bakdemonstratie

Kom kijken en proeven! Op dinsdag kan je tijdens de krokusvakantie de ambachtelijke bakkersstiel recht voor je neus beleven. Een ervaren bakker toont hoe je het perfecte brood, de knapperigste rozijnenkoek of het lekkerste taartje vervaardigt. Tussendoor durft hij wel eens zijn best bewaarde geheimen verklappen. De houtoven is intussen hersteld, dus de broden worden opnieuw gebakken in een traditionele houtoven. Alle lekkernijen worden verkocht in de cafetaria.

Wanneer: Dinsdag 25 februari, doorlopend van 10u00 - 16u00
Waar:   Bakkerijmuseum, Albert I-laan 2, Veurne (cafetaria)
Praktisch: Vrije toegang - Vooraf reserveren niet noodzakelijk
Meer informatie: www.bakkerijmuseum.be, via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

>> Workshop Carnavalskoekjes (vanaf 4 jaar)

Bij carnaval horen zoete lekkernijen en… gekke gezichten! We combineren de twee tijdens deze workshop carnavalskoekjes. De bakkers gaan zelf aan de slag bij het maken van hun koekjesdeeg. Goed mengen, kneden, uitrollen en uitsteken. Op de bakplaat krijgen de gekke gezichten vorm. Terwijl de koekjes in de oven zitten en later afkoelen, kunnen de kinderen op ontdekking in het museum. Daarna spreken we terug af in het atelier voor de ‘finishing touch’: chocolade en funky versiering. De koekjes krijgt ieder kind natuurlijk mee naar huis!

Wanneer: Dinsdag 25 februari [VOLZET] en woensdag 26 februari [VOLZET] om 14u00
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: Voor kinderen vanaf 4 jaar. €5/kind. Inschrijven noodzakelijk via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.
Meer informatie: www.bakkerijmuseum.be, via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

EXTRA WORKSHOP op dinsdag 25/02 om 10u!

>> Workshop Broodmaskers (vanaf 4 jaar)

Boos, blij, of een beetje gek… Tijdens deze workshop broodmaskers kies je zelf! Eerst gaan we aan de slag en maken we brooddeeg. Bloem, gist, eieren, suiker en melk worden omgetoverd tot een kneedbaar deegje. Daarna kan iedereen zijn creativiteit de vrije loop laten: het brooddeeg wordt gevormd tot prachtige broodmaskers. Nu moeten ze nog even rijzen en hop… de oven in. Terwijl de broodjes bakken kan iedereen deelnemen aan een leuke zoektocht in het museum.

Wanneer: donderdag 27 februari [VOLZET] en vrijdag 28 februari [VOLZET] om 14u00
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: Voor kinderen vanaf 4 jaar. €7/kind (t.e.m. 12 jaar), €9/volwassene (vanaf 13 jaar). Inschrijven noodzakelijk via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.
Meer informatie: www.bakkerijmuseum.be, via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97 (enkel tijdens openingsuren)
onthaal@bakkerijmuseum.be

Blijf op de hoogte


In samenwerking met