Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Kerstvakantie in het Bakkerijmuseum
26-12-2019 10:00

Kerstvakantie in het Bakkerijmuseum

De kerstperiode is dé tijd van het jaar voor gezellig samenzijn en natuurlijk: lekker gebak! Kom tijdens de kerstvakantie opwarmen in het Bakkerijmuseum: je krijgt een portie gezelligheid en héél wat lekkers voorgeschoteld. Zo kan je je eigen kerstbuche maken. Of leef je je liever uit met een indrukwekkend peperkoekenhuisje, een lang vergeten nieuwjaarsbrood of een échte driekoningentaart? Ook in het museum straalt de kerstsfeer er van af: tijdens een actieve zoektocht, ontdek je enkele van de mooiste plekjes in het museum, en help je de kerstboom verder versieren. Wie zijn kerstsok meebrengt, krijgt trouwens een extra verrassing!

Programma

>  Museumzoektocht in kerstsfeer: de verdwenen ovenwant

Het is Kerstmis, dus de kerstman is druk in de weer met het maken van lekkers. Maar vandaag heeft hij een groot probleem: hij kan zijn favoriete ovenwant nergens meer vinden! En zonder die ovenwant, kan hij geen koekjes uit de oven halen... Help jij de kerstman bij het terugvinden van zijn want, zodat hij zijn vingers niet verbrandt?

Datum: 26/12, 27/12, 02/01 en 03/01 
Tijd: Doorlopend tijdens de openingsuren van het museum (OPGELET! Het museum is tijdens de kerstvakantie gesloten tijdens het weekend en op feestdagen. Meer info HIER.)
Locatie: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: Inschrijven NIET nodig, voor kinderen van 6-12 jaar.
Meer informatie: via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

  > Workshop De mooiste kerststronk

Heb je zin om iedereen aan de feesttafel te doen watertanden? Dan is deze workshop er voor jou! Onze huisbakker leert je de beste tips en tricks om je eigen kerststronk tot een smakelijk kunstwerk om te toveren. Je gaat aan de slag met chocolade, slagroom, marsepein en nog veel meer lekkers. Wanneer jouw kerststronk klaar is, kan je je trouwens wagen aan de kerstzoektocht in het museum. Wie zijn kerstsok meeneemt, krijgt trouwens nog een extra verrassing!

Wanneer: donderdag 26 december om 14u00
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: Voor kinderen vanaf 8 jaar. €10/kind. Inschrijven noodzakelijk via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.
Meer informatie: Via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

 > Workshop lang vergeten nieuwjaarsbrood

  Tijdens deze workshop wekken we vergeten traditie tot leven! Het nieuwjaarsbrood, of de ‘vollaard’. Dit brood werd tijdens de eindejaarsperiode door de peter aan zijn petekind gegeven en heeft een speciale vorm. Samen met de huisbakker ontrafel je het recept van dit eeuwenoude brood! Terwijl de broden rijzen en bakken in de oven, kan je je trouwens wagen aan de kerstzoektocht in het museum. Wie zijn kerstsok meebrengt, krijgt nog een extra verrassing!

Wanneer: Vrijdag 27 december om 14u00
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: Voor kinderen vanaf 4 jaar. €7/kind (-13 jaar), €9/deelnemende volwassene (+13 jaar). Inschrijven noodzakelijk via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058/31.38.97

 > Workshop Knibbel knabbel knuisje: peperkoekenhuisje!

Knibbel knabbel knuisje, wie knabbelt daar aan mijn huisje? Iedereen kent wel het verhaal van Hans en Grietje, die ternauwernood aan de snode heks ontsnappen. Vandaag krijg je de kans om je eigen peperkoekenhuisje te bouwen. We gaan aan de slag met peperkoek, suiker, glazuur, snoepjes en nog veel meer! Wedden dat het resultaat niet enkel mooi, maar ook overheerlijk zal zijn? Wie zijn kerstsok meebrengt, krijgt trouwens nog een extra verrassing!

Wanneer: donderdag 2 januari om 14u00
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: Voor kinderen vanaf 4 jaar. €10/kind. Inschrijven noodzakelijk via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.
Meer informatie: via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

 > Workshop Driekoningentaart

Alles smaakt beter wanneer het zelfgemaakt is! En een driekoningentaart bakken, dat is zelfs helemaal niet zo moeilijk. Kom je tijdens de kerstvakantie met de hele familie onderdompelen in deze mooie traditie. Onze huisbakker legt stap voor stap uit hoe je in een handomdraai een heerlijke driekoningentaart tevoorschijn tovert, inclusief boontje! Wie wordt dit jaar gekroond tot koning-voor-één-dag? Wie zijn kerstsok meebrengt, krijgt trouwens nog een extra verrassing!

Wanneer: vrijdag 3 januari om 14u00
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: Voor kinderen vanaf 4 jaar. €10/kind. Inschrijven noodzakelijk via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97. 
Meer informatie: via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97 (enkel tijdens openingsuren)
onthaal@bakkerijmuseum.be

Blijf op de hoogte


In samenwerking met