FOOD.FILM.FEST: Gratis filmvertoning Food Forest
07-12-2022 20:00

Food.Film.Fest: gratis filmvertoning Food Forest

Van 10 november tot en met 10 december 2022 organiseert Voedsel Anders samen met een heleboel gemeenten en organisaties het tweede Food.Film.Fest. Ook in het Bakkerijmuseum kan je genieten van een gratis filmvertoning!

De monumentale museumschuur van het Bakkerijmuseum is tijdelijk leeg, in afwachting van de volledige herinrichting van het museum. Een uitgelezen gelegenheid om op deze unieke locatie te genieten van een film! Food.Film.Fest wil zoveel mogelijk burgers inspireren met mooie voorbeelden van hoe voedsel anders kan. Meer dan tachtig lokale initiatieven, afdelingen, organisaties, gemeenten, scholen en bedrijven vertonen de vijf door Voedsel Anders geselecteerde films, waarin voedselsystemen onder de loep worden genomen.

Op woensdag 7 december vertonen we in het Bakkerijmuseum de film 'Food Forest' (Voedselbossen).

Landschapsarchitect Louis De Jaeger, oprichter van Food Forest Institute, onderzoekt in deze documentaire hoe je voedsel kan produceren in samenwerking met de natuur. Louis komt uit bij voedselbossen en ontdekt het potentieel van dit systeem om én voedsel te produceren én de biodiversiteit te vergroten én antwoorden te vinden voor de klimaatuitdaging.

In zijn tocht langs de verschillende voedselbossen en -tuinen van pioniers en ervaringsdeskundigen neemt Louis je mee in deze wereld van bomen, planten en dieren, maar toont ook hoe dit systeem verbindend werkt in lokale gemeenschappen, er rust en evenwicht biedt. Hij neemt je mee op reis door de geheime tuinen van 14 voedselbospioniers in België. Van stedelijke jungles tot genezingsprojecten in psychiatrische instellingen.

Proef tijdens de film van ons eigen perensap of versgemaakte popcorn!

Wanneer: Woensdag 7 december om 20u
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: De vertoning is gratis, maar we vragen je wel om via deze LINK of het formulier onderaan even in te schrijven.
De film duurt ongeveer een uur.
Meer informatie: via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.