Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Expo: Koffiestories
30-06-2020 10:00

Expo: Koffiestories

Bij het ontbijt of onderweg: een kop koffie hoort bij de start van de dag. Maar koffie hoort evengoed bij pauze op het werk, als afsluiter na de maaltijd, bij taart op zondag of als bakje troost bij het afscheid van een overledene op de koffietafel. Koffie speelt een belangrijke rol in de westerse eetcultuur. Ook elders trouwens: koffie is na water en thee de meest gedronken drank ter wereld. Welke schatten rond koffie herbergt België? Het CAG (Centrum voor Agrarische geschiedenis) ging op zoek naar koffie-erfgoed in België: van plant tot kopje, van brander tot taster. Het resultaat is een reizende expo, die van 30 juni tot en met 31 augustus in het Bakkerijmuseum te gast is. Bij koffie hoort immers steevast een koekje of een stukje taart!

Meer weten over de expo, of snuisteren in de digitale expo? Neem een kijkje op de website!

Wanneer: 30 juni 2020 - 31 augustus 2020
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne 
Praktisch: De tijdelijke expo is toegankelijk tijdens de openingsuren van het museum en is inbegrepen in de gewone toegangsprijs. Wil je graag een bezoek brengen? Reserveer dan telefonisch (058/31.38.97) of via mail (onthaal@bakkerijmuseum.be) je bezoek
Meer informatie: www.bakkerijmuseum.be, www.koffiestories.be, via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

TIP! Museumcafé Patasjoe serveert tijdens de duur van de expo enkele speciale koffies. Kom na je bezoek aan 'Koffiestories' zeker eens proeven!


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97 (enkel tijdens openingsuren)
onthaal@bakkerijmuseum.be

Blijf op de hoogte


In samenwerking met