Zin om met het hele gezin de handen uit de mouwen te steken? Dan is de familieworkshop vollaard bakken een goed idee! De vollaard of cougnou is een brood dat typisch rond de feestdagen werd gemaakt. De traditie is nu een beetje vergeten, maar vroeger werd de vollaard als geschenk gegeven met een munt vanboven op het brood. Die munt werd later vervangen door een gipsen plaatje: de patakon.
Tijdens deze workshop ga je samen met de bakker aan de slag en leer je alles over de ingrediënten, het kneden, opbollen en rijzen van de broden. Ieder maakt zijn eigen vollaard. Terwijl de broden vervolgens rijzen en bakken, kan je het Bakkerijmuseum ontdekken of even uitblazen in het museumcafé of de tuin.
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Ieperse Steenweg 137, 8630 Veurne
Leeftijd: Een vollaard bakken kan vanaf 4 jaar
Duur: De workshop duurt ongeveer 1u. Reken daarna nog 1,5u rijs- en baktijd voor je de broden weer kan ophalen.
Kostprijs per deelnemer:
Per bestelling komt er €1 administratiekost bij. Museumbezoek niet inbegrepen.
Inschrijven: Vooraf inschrijven via DEZE LINK.
Meer informatie: via e-mail: bakkerijmuseum@veurne.be of telefonisch: 058 31 38 97.