25/03: Webinar 'Hemels zoet' [ONLINE]
25-03-2021 20:00

Webinar: 'Hemels zoet' [ONLINE]

Tijd voor dessert! Zo klinkt het vaak na de maaltijd op restaurant, op een feest of ook na de dagelijkse maaltijd thuis. Voor de ene betekent het dessert gewoon een afsluitertje, voor de andere een zoete zonde en voor de echte zoetemondjes: hét moment suprême!

Daarnaast zijn er heel wat gewoontes onlosmakelijk verbonden met zoet gebak. Denk maar aan de verjaardagstaart op verjaardagen, de kerstbuche op kerstfeesten, taartjes op de zondagse tafel... Kortom: desserts en zoetigheden zijn niet meer weg te denken uit onze eetcultuur.

Maar dat was niet altijd zo. Tot in de eerste helft van de twintigste eeuw kwamen desserts bij heel veel mensen slechts bij speciale gelegenheden op de eettafel. Tot dan was de dessertcultuur zoals we die vandaag kennen voorbehouden aan de rijke klassen.

Greet Draye van het Centrum Agrarische Geschiedenis (Leuven) neemt ons tijdens haar lezing mee naar de wortels van onze hedendaagse dessertcultuur. De wereld van de zoete zondes kent voor haar (bijna) geen geheimen meer. Ze schreef o.a. samen met Stefan Elias (Bloch) het Belgisch Bakboek waarin ze het historische verhaal uitdiepte achter de vele bekende taarten, gebakjes en koeken uit ons land.

Deelname aan de lezing is gratis. Een aanrader voor alle zoetekauwen onder ons!

Wanneer: donderdag 25 maart 2021 van 20u00 tot 21u30
Waar: Online (deelnamelink wordt toegestuurd na inschrijving)
Inschrijven: bij voorkeur via e-mail naar onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch via 058/313897 (geef in dit geval je e-mailadres op). Na inschrijving krijg je een e-mail met alle praktische informatie. Deelname is gratis!

Andere activiteiten