Wil je je verdiepen in de geheimen van zuurdesembrood en er thuis mee aan de slag? Tijdens deze workshop duik je verder in de wondere wereld van desem. Je gaat aan de slag met zachte luxedegen: zoete degen met een uiterst zachte beet en smaak. Perfect met Pasen in het vooruitzicht!
Je krijgt eerst uitgebreid uitleg over melkdesem, het maken en onderhouden van een starter en poolish. Daarna maak je vlechtbrood, babka en een paasnest uit briochedeeg.
Aan het einde van de avond ga je naar huis met je broden en een receptenbundel.
De workshop wordt gegeven door meesterbakker en zuurdesemspecialist Kris Goegebeur. Hij is de bezieler van ‘Brood’: een voormalige zuurdesembakkerij in Roeselare. Hij is ook bekend als patissier: één van zijn boeken werd bekroond tot beste dessertboek ter wereld. Kris geeft op dit moment o.a. les in het volwassenenonderwijs bij CVO Creo. Zijn bekende zuurdesembroden worden vandaag verkocht bij Foodshop Nico & Katrien in Roeselare.
Wanneer: Woensdag 19 maart van 18u-22u
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Ieperse Steenweg 137, 8630 Veurne
Kostprijs:
Per bestelling komt er €1 reservatiekost bij.
Inschrijven: Vooraf inschrijven via DEZE LINK.
Meer informatie: via e-mail: bakkerijmuseum@veurne.be of telefonisch: 058 31 38 97.