17/08: BROOD OP DE PLANK
17-08-2021 14:00

BROOD OP DE PLANK

Elke dinsdag tijdens de schoolvakanties kan je in het Bakkerijmuseum terecht voor ambachtelijk brood. De ingrediënten? Vooral veel tijd, liefde en vakkennis. Een ervaren bakker bereidt een klein assortiment vers brood, ovenkoeken en patisserie,  waarvan een deel wordt gebakken in de traditionele houtoven. Dit geeft een unieke smaak, je proeft het ambacht!

Vanaf 14u is alles te verkrijgen in Museumcafé Patasjoe.

Tijdens 'Brood op de plank' gebruiken we ZUVER meel en bloem voor de broodproducten. ZUVER is een korte ketenproject waarbij West-Vlaamse boeren, molenaar en bakkers de handen in elkaar slaan om lokaal graan te verwerken tot (h)eerlijk brood. Met een faire prijs voor zowel boer, molenaar, bakker én consument. Zo krijgen we écht lokaal brood. Benieuwd naar de boeren, molenaars en bakkers die deel uitmaken van dit mooie project? Neem dan HIER een kijkje.

Wanneer: Elke dinsdag in juli en augustus. Het brood en gebak is te koop tussen 14u en 17u.
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne (Museumcafé Patasjoe)
Meer informatie: via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.
Andere activiteiten