Wil je je verdiepen in de geheimen van zuurdesembrood en er thuis mee aan de slag? Tijdens deze basisworkshop leer je alle kneepjes van het vak!
Je krijgt eerst uitgebreid uitleg over desem, het maken en onderhouden van een starter en poolish. Daarna maak je roggebrood, brood met rode tarwe, fougasse en broodstengels. Deze laatste twee met een hybride brooddeeg: een deeg waarbij zuurdesem wordt gecombineerd met een kleine hoeveelheid gist.
Aan het einde van de avond ga je naar huis met je broden en een receptenbundel.
De workshop wordt gegeven door meesterbakker en zuurdesemspecialist Kris Goegebeur. Hij is de bezieler van ‘Brood’: een voormalige zuurdesembakkerij in Roeselare. Hij is ook bekend als patissier: één van zijn boeken werd bekroond tot beste dessertboek ter wereld. Kris geeft op dit moment o.a. les in het volwassenenonderwijs bij CVO Creo. Zijn bekende zuurdesembroden worden vandaag verkocht bij Foodshop Nico & Katrien in Roeselare.
Wanneer: Woensdag 16 oktober van 18u-22u
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Ieperse Steenweg 137, 8630 Veurne
Kostprijs:
Per bestelling komt er €1 reservatiekost bij.
Inschrijven: Vooraf inschrijven via DEZE LINK.
Meer informatie: via e-mail: bakkerijmuseum@veurne.be of telefonisch: 058 31 38 97.