13/11: VRIJDAG = BROOD OP DE PLANK mét klaaskoeken [Week van de Smaak]
13-11-2020 14:00

Foto: streekproduct.be

VRIJDAG = BROOD OP DE PLANK mét klaaskoeken [Week van de Smaak]

Van 12 tot 22 november gaan we met z'n allen op zoek naar 'De Smaak van Geluk' tijdens de Week van de Smaak! En wat maakt nu gelukkiger dan de geur van vers gebakken, ambachtelijk brood?

Tijdens 'Brood op de plank' kan je in het Bakkerijmuseum terecht voor ambachtelijk brood. De ingrediënten? Vooral veel tijd, liefde en vakkennis. Een ervaren bakker bereidt een klein assortiment vers brood en ovenkoeken,  waarvan een deel wordt gebakken in de traditionele houtoven. We gebruiken eerlijke, pure ingrediënten. Dit geeft een unieke smaak aan het brood, je proeft het ambacht! We bieden in november ook héérlijke klaaskoeken aan.

Wie de bakker aan het werk wil zien, kan vanaf 10u terecht in Museumcafé Patasjoe. De gebakken broden zijn vanaf 14u te koop, en worden ongesneden verkocht. Zo kies je zelf hoe dik je je boterham wil, en blijft het brood langer vers.

Tijdens 'Brood op de plank' gebruiken we ZUVER meel en bloem. ZUVER is een korte ketenproject waarbij West-Vlaamse boeren, molenaar en bakkers de handen in elkaar slaan om lokaal graan te verwerken tot (h)eerlijk brood. Met een faire prijs voor zowel boer, molenaar, bakker én consument. Zo krijgen we écht lokaal brood. Benieuwd naar de boeren, molenaars en bakkers die deel uitmaken van dit mooie project? Neem dan HIER een kijkje.

!! In november vindt 'Brood op de plank uitzonderlijk plaats de tweede vrijdag van de maand, omdat de eerste vrijdag in de herfstvakantie valt.

Wanneer: Vrijdag 13 november 2020. De broden zijn te koop vanaf 14u tot 17u.
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne (Museumcafé Patasjoe)
Praktisch: Vrije toegang in het museumcafé
Meer informatie: via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.