07/05: VRIJDAG = BROOD OP DE PLANK
07-05-2021 14:00

VRIJDAG = BROOD OP DE PLANK

Brood op de plank is terug!

Elke eerste vrijdag van de maand kan je in het Bakkerijmuseum terecht voor ambachtelijk brood. De ingrediënten? Vooral veel tijd, liefde en vakkennis. Een ervaren bakker bereidt een klein assortiment vers brood en ovenkoeken,  waarvan een deel wordt gebakken in de traditionele houtoven. Dit geeft een unieke smaak aan het brood, je proeft het ambacht!

De gebakken broden zijn vanaf 14u te koop via take-away principe.

Tijdens 'Brood op de plank' gebruiken we ZUVER meel en bloem. ZUVER is een korte ketenproject waarbij West-Vlaamse boeren, molenaar en bakkers de handen in elkaar slaan om lokaal graan te verwerken tot (h)eerlijk brood. Met een faire prijs voor zowel boer, molenaar, bakker én consument. Zo krijgen we écht lokaal brood. Benieuwd naar de boeren, molenaars en bakkers die deel uitmaken van dit mooie project? Neem dan HIER een kijkje.

Wanneer: Vrijdag 7 mei 2021. De broden zijn te koop tussen 14u en 17u.
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne (Museumcafé Patasjoe)
Meer informatie: via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.