05/10: VAN MEEL TOT BROOD, VAN KRUIEN TOT BORD: Workshop brood bakken + garnalen kruien
05-10-2019 09:30

Van meel tot brood, van kruien tot bord | Workshop brood bakken + garnalen kruien

Duinenhuis Koksijde, Bakkerijmuseum Veurne en garnaalkruiersclub De Spanjaardbank slaan de handen in elkaar voor een dag vol vers, lokaal lekkers: van meel tot brood, van kruien tot bord!

Onder leiding van een ervaren bakker bak je eerst je eigen broodjes, met lokaal meel van de Zuid-Abdijmolen in Koksijde. Van grondstoffen tot het mengen, kneden en opbollen: alle stappen komen aan bod. Terwijl de broodjes rijzen en worden afgebakken in de mobiele houtoven, bereid je je voor op het kruien van de garnalen. Je trekt de zee in met enkele doorwinterde kruiers en leert alle tips en tricks. Na een uur intensief kruien is het moment aangebroken om de vangst te koken en te pellen. Het ultieme hoogtepunt van de dag is dan het middagmaal: de broodjes, met versgekookte garnaaltjes en groentebuffet zullen na het harde werk zeker smaken!

Wanneer: Zaterdag 5 oktober van 9u30 (laagtij!) - 14u30
Waar:  Natuureducatief centrum Duinenhuis Koksijde, Bettystraat 7, 8670 Koksijde
Wie: Iedereen vanaf 12 jaar. Jongere kinderen zijn welkom om een handje toe te steken bij (groot)ouders, broer, zus, ...
Prijs: +12 jaar: €25/deelnemer (workshops, lunch en drankje inbegrepen). Mee-eters: €8/broodje (vermelden bij inschrijving)
Inschrijven: Vóór maandag 30 september via onthaal@bakkerijmuseum.be of 058/31.38.97, duinenhuis@koksijde.be of 058 52 48 17
De inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling.
Meer informatie: www.bakkerijmuseum.be / onthaal@bakkerijmuseum.be / T: 058 31 38 97 OF www.koksijde.be/duinenhuis / duinenhuis@koksijde.be / T: 058 52 48 17
Organisatie: Duinenhuis Koksijde, Bakkerijmuseum Veurne en garnaalkruiersclub De Spanjaardbank