Vandaag eten we pruimentaart! Deze traditie leeft vooral in Antwerpen. Daar worden sinds jaar en dag pruimentaartjes gegeten op Aswoensdag, vandaag dus. Traditioneel worden deze taartjes gemaakt met pruimenmoes of pruimencorin, een compote gemaakt van gedroogde vruchten. Tijdens deze workshop leert de bakker je er alles over. Ga mee aan de slag te gaan met pruimen, zanddeeg en de deegrol! Terwijl de taartjes bakken, kan je het Bakkerijmuseum ontdekken of even uitblazen in het museumcafé, de tuin of op het open speelplein.
Dit is een familieworkshop: dat wil zeggen dat de workshop openstaat voor jong en oud. Je koopt een ticket per deelnemer aan de workshop (dus per persoon die effectief gaat meebakken). Wie niet wil deelnemen, kan natuurlijk ook toekijken. Hiervoor is geen ticket nodig.
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Ieperse Steenweg 137, 8630 Veurne
Leeftijd: Pruimentaartjes bakken kan vanaf 4 jaar
Duur: De workshop duurt ongeveer 1u. Reken daarna nog 1u bak- en afkoeltijd voor je de taartjes weer kan ophalen.
Kostprijs per deelnemer:
Per bestelling komt er €1 administratiekost bij. Museumbezoek niet inbegrepen.
Inschrijven: Vooraf inschrijven via DEZE LINK.
Meer informatie: via e-mail: bakkerijmuseum@veurne.be of telefonisch: 058 31 38 97.