04/03: Workshopreeks voor volwassenen: 'GEREZEN BLADERDEEG'
04-03-2020 18:30
Volzet

BAKWORKSHOPS VOOR VOLWASSENEN 'GEREZEN BLADERDEEG'

Tijdens de workshopreeks ‘gerezen bladerdeeg’ leer je de kneepjes van het vak. Chocoladekoeken, boterkoeken, croissants, fruitkoeken, ... hebben na de ateliers geen geheimen meer. Alle aspecten van het bakken komen aan bod: van het mengen en kneden, het typische ‘toeren’ tot het afwerken van het deeg. De lessenreeks staat onder begeleiding van Geert Waignein, ervaren leerkracht aan de Bakkerijschool Ter Groene Poorte in Brugge. Aan het einde van de les worden de gebakken producten verdeeld onder de deelnemers.

Wat: Reeks bakworkshops voor volwassenen (4 sessies)
Wanneer: woensdag 4 maart – woensdag 11 maart – woensdag 18 maart – dinsdag 24 maart telkens van 18u30 tot 22u
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch:  €90 voor de volledige lessenreeks, vooraf inschrijven noodzakelijk via onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97. Voorkennis is niet vereist.
Meer informatie: www.bakkerijmuseum.be, via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

Programma

• 04/03: Basisbereiding gerezen bladerdeeg. Fruitkoek, gevulde driehoek, vlinders, Deense koffiekoek + koeken: hanenkam, chocoladekoek, wrongelkoek, strikje

• 11/03: Koffiekoek, koek met fruit, croissant + koeken: bril, britzel, frangipane-acht, hazelnootbritzel

• 18/03: Brillen, ronde Zwitserse koek, plaatbolus, koeken met hazelnootvulling + koeken: lange Zwitserse koek, zwaluwstaart, gevulde driehoek, gevlochten koek