03/12: VRIJDAG = BROOD OP DE PLANK [GEANNULEERD]
03-12-2021 14:00

VRIJDAG = BROOD OP DE PLANK

[Deze activiteit wordt helaas geannuleerd.]

Elke eerste vrijdag van de maand kan je in het Bakkerijmuseum terecht voor ambachtelijk brood. De ingrediënten? Vooral veel tijd, liefde en vakkennis. Een ervaren bakker bereidt een klein assortiment vers brood en ovenkoeken,  waarvan een deel wordt gebakken in de traditionele houtoven. Dit geeft een unieke smaak aan het brood, je proeft het ambacht!

De gebakken broden zijn vanaf 14u te koop in de museumcafetaria. Wie de bakker graag aan het werk ziet, komt best in de voormiddag.

Tijdens 'Brood op de plank' gebruiken we ZUVER meel en bloem. ZUVER is een korte ketenproject waarbij West-Vlaamse boeren, molenaar en bakkers de handen in elkaar slaan om lokaal graan te verwerken tot (h)eerlijk brood. Met een faire prijs voor zowel boer, molenaar, bakker én consument. Zo krijgen we écht lokaal brood. Benieuwd naar de boeren, molenaars en bakkers die deel uitmaken van dit mooie project? Neem dan HIER een kijkje.

Opgelet! Wil je ter plaatse iets eten of drinken in het museumcafé? Dan is een Covid Safe Ticket voortaan verplicht. Hou je ticket alvast klaar, zo verloopt het scannen vlot. Bedankt!

Wanneer: Vrijdag 3 december 2021. De broden zijn te koop tussen 14u en 17u.
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne (Museumcafetaria Patasjoe)
Meer informatie: via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.