Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

02/11: Ambachtelijke bakdemonstratie
02-11-2021 10:00

Foto: Westtoer

Ambachtelijke bakdemonstratie

Kom kijken en proeven! Op dinsdag kan je tijdens de herfstvakantie de ambachtelijke bakkersstiel recht voor je neus beleven. Een ervaren bakker toont hoe je het perfecte brood, de knapperigste koekjes of het lekkerste taartje vervaardigt. Tussendoor durft hij wel eens zijn best bewaarde geheimen verklappen.  

De broden en ovenkoeken worden gebakken in een traditionele houtoven. Vonken en vuur! We gebruiken bovendien lokaal geteelde ZUVER bloem en meel voor de broden. ZUVER is een korte ketenproject waarbij West-Vlaamse boeren, molenaar en bakkers de handen in elkaar slaan om lokaal graan te verwerken tot (h)eerlijk brood. Met een faire prijs voor zowel boer, molenaar, bakker én consument. Zo krijgen we écht lokaal brood. Benieuwd naar de boeren, molenaars en bakkers die deel uitmaken van dit mooie project? Neem dan HIER een kijkje. 

Alle lekkernijen worden verkocht in het museumcafé. Hmmm! 

Wanneer: Dinsdag 2 november, doorlopend van 10u00 - 16u00. De broden en ovenkoeken zijn meestal vanaf 13u/14u klaar. 
Waar:   Bakkerijmuseum, Albert I-laan 2, Veurne (Museumcafé Patasjoe) 
Praktisch: Vrije toegang - Vooraf reserveren is niet nodig 
Meer informatie: www.bakkerijmuseum.be, via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97. 


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97 (enkel tijdens openingsuren)
onthaal@bakkerijmuseum.be

Blijf op de hoogte


In samenwerking met