Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

02/10: VRIJDAG = BROOD OP DE PLANK
02-10-2020 14:00

VRIJDAG = BROOD OP DE PLANK

NIEUW! Elke eerste vrijdag van de maand kan je in het Bakkerijmuseum terecht voor ambachtelijk brood. De ingrediënten? Vooral veel tijd, liefde en vakkennis. Een ervaren bakker bereidt een klein assortiment vers brood en ovenkoeken,  waarvan een deel wordt gebakken in de traditionele houtoven. Dit geeft een unieke smaak aan het brood, je proeft het ambacht!

We stellen tijdens deze vrijdagen ook graag het 'Walterke' voor. Een brood met pure ingrediënten, speciaal bedacht voor het museum. De naam is een hommage aan de bezieler van het Bakkerijmuseum: Walter Plaetinck. De opbrengst van de verkoop van het 'Walterke' gaat naar de bouw van een nieuwe houtoven.

Wie de bakker aan het werk wil zien, kan vanaf 10u terecht in Museumcafé Patasjoe. De gebakken broden zijn vanaf 14u te koop, en worden ongesneden verkocht. Zo kies je zelf hoe dik je je boterham wil, en blijft het brood langer vers.

Wanneer: Vrijdag 2 oktober 2020. De broden zijn te koop vanaf 14u tot 17u.
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne (Museumcafé Patasjoe)
Praktisch: Vrije toegang in het museumcafé 
Meer informatie: via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97 (enkel tijdens openingsuren)
onthaal@bakkerijmuseum.be

Blijf op de hoogte


In samenwerking met