Zomerse bakkriebels voor gezinnen met kinderen (4-12 jaar)
4-7-2016

AHBBen je op zoek naar een leuk (gezins)uitje tijdens de zomervakantie? In juli & augustus valt er heel wat te beleven in het Bakkerijmuseum! Gezinnen met kinderen (4-12j) maken er heerlijke koekjes of een ovenvers brood en speuren naar de Schatten van Vlieg. Tijdens de ambachtelijke bakdemonstraties demonstreren ervaren bakkers het maken van brood en patisserie op ambachtelijke wijze.

Voel je het al kriebelen?

'Assisteer de huisbakker' bij het maken van heerlijke koekjes

Zelf koekjes maken is leuk en helemaal niet moeilijk! Ga aan de slag met koekjes van eigen deeg. Samen met de huisbakker tover je in een mum van tijd de lekkerste koekjes op tafel! Terwijl de koekjes bakken in de oven, speur je naar de Schatten van Vlieg.

- op ma, di, woe en vrij in juli & augustus, telkens om 14u (behalve op 22/07 en 15/08!)

- €4/kind (4-12 jaar) - €5/toeschouwer (+12 jaar)

- vooraf inschrijven via info@bakkerijmuseum.be - 058/31.38.97

'Gezinsnamiddag': chocolade- of rozijnenbroodgezinsnamiddag

Ben je verzot op bakken? Dan is deze gezinsnamiddag echt iets voor jou! Samen met mama, papa, oma of opa maak je een ovenvers chocolade- of rozijnenbrood. Onder leiding van de huisbakker leer je alle kneepjes van het vak: van het mengen tot het kneden van het deeg. Terwijl de broden rijzen en bakken in de oven, speurt het gezin naar de Schatten van Vlieg.

- op donderdag in juli & augustus, telkens om 14u (behalve op donderdag 21/07!)

- €6/kind (4-12 jaar) - €8/volwassene (+12 jaar) - €5/toeschouwer (+12 jaar)

- vooraf inschrijven via info@bakkerijmuseum.be - 058/31.38.97

Ambachtelijke bakdemonstratiebakdemo

Ervaren bakkers demonstreren het vervaardigen van brood en patisserie op ambachtelijke wijze. Keer terug in de tijd en aanschouw hoe de bakkers broden in de houtoven schieten met een ovenpaal! Verschillende producten komen aan bod: (koeke)brood, gebakjes, boterkoeken, ovenkoeken, sandwiches... Deze worden verkocht om ter plaatse te consumeren of om mee te nemen. Een must voor de ware (hobby)bakker!

- iedere dinsdag in juli & augustus, doorlopend van 10u tot 16u