Zomerkriebels @ Bakkerijmuseum
8-6-2016

Ben je op zoek naar een leuk (gezins)uitje tijdens de zomervakantie? Gedurende juli & augustus valt er heel wat te beleven in het Bakkerijmuseum! Gezinnen met kinderen (4-12j) maken er heerlijke koekjes of een ovenvers brood en speuren naar de Schatten van Vlieg. Ware bakliefhebbers kunnen iedere dinsdag terecht op onze ambachtelijke bakdemonstraties, waarbij ze ervaren bakkers aan het werk zien die broden en patisserie maken op ambachtelijke wijze.

Iedere eerste zaterdag van de maand kan je het museum verkennen onder leiding van een gratis gids,

en op vrijdag 22 juli zijn kinderen baas in het museum! Tijdens de KIDS@THE MUSEUM-dag beleven gezinnen met kinderen de tijd van hun leven en genieten van de talrijke activiteiten op kindermaat of neuzen rond op de kinderrommelmarkt.

Een hele boterham! Graag zetten we alles even op een rijtje:

'Assisteer de huisbakker' bij het maken van heerlijke koekjes

AHBZelf koekjes maken is leuk en helemaal niet moeilijk! Ga aan de slag met koekjes van eigen deeg. Samen met de huisbakker tover je in een mum van tijd de lekkerste koekjes op tafel! Terwijl de koekjes bakken in de oven, speur je naar de Schatten van Vlieg.
  - op ma, di, woe en vrij in juli & augustus, telkens om 14u (behalve op 22/07 en 15/08!)
  - €4/kind (4-12 jaar) - €5/toeschouwer (+12 jaar)
  - vooraf inschrijven via info@bakkerijmuseum.be - 058/31.38.97

'Gezinsnamiddag': chocolade- of rozijnenbrood

Ben je verzot op bakken? Dan is deze gezinsnamiddag echt iets voor jou! Samen met mama, papa, oma of opa maak je een ovenvers chocolade- of rozijnenbrood. Onder leiding van de huisbakker leer je alle kneepjes van het vak: van het mengen tot het kneden van het deeg.
Terwijl de broden rijzen en bakken in de oven, speurt het gezin naar de Schatten van Vlieg.
- op donderdag in juli & augustus, telkens om 14u (behalve op donderdag 21/07!)
- €6/kind (4-12 jaar) - €8/volwassene (+12 jaar) - €5/toeschouwer (+12 jaar)
- vooraf inschrijven via info@bakkerijmuseum.be - 058/31.38.97

Ambachtelijke bakdemonstratie

Ambachtelijke bakdemoErvaren bakkers demonstreren het vervaardigen van brood en patisserie op ambachtelijke wijze. Keer terug in de tijd en aanschouw hoe de bakkers broden in de houtoven schieten met een ovenpaal! Verschillende producten komen aan bod: (koeke)brood, gebakjes, boterkoeken, ovenkoeken, sandwiches... Deze worden verkocht om ter plaatse te consumeren of om mee te nemen. Een must voor de ware (hobby)bakker!
- iedere dinsdag in juli & augustus, doorlopend van 10u tot 16u
- vrije toegang

Gratis gidsbeurt

Bezoek het Bakkerijmuseum met gerestaureerde schuur (!) onder leiding van een gratis gids. In groep ontdek je de uitgebreide en veelzijdige collectie i.v.m. de toestellen die een functie hadden bij de productie, bewerking en verdeling van brood en banket. Nakeuvelen kan in onze gezellige cafetaria met een natje en een droogje.
- op zaterdag 2 juli en 6 augustus, om 14u15
- gewone inkomprijs, gids = gratis!

KIDS@THE MUSEUM

Kids@The MuseumVoor het tweede jaar op rij organiseert het Bakkerijmuseum de heuse KIDS@THE MUSEUM dag! Kom en geniet met hele gezin van talrijke activiteiten op kindermaat en neem een kijkje op de kinderrommelmarkt.