Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Terugblik zomervakantie
1-9-2016

AHBHeel wat kinderen en jongeren zitten vandaag opnieuw voor het eerst met de voeten onder de schoolbanken. Na een deugddoende zomervakantie wensen we iedereen een fijn schooljaar toe. Met een tevreden gevoel blikken we terug op de voorbije zomermaanden in het Bakkerijmuseum, want zoals iedere vakantie viel er heel wat te beleven! 

Iedere weekdag kregen gezinnen met kinderen een bakkersmuts en –schort om en maakten ze heerlijke havermout- of fantasiekoekjes of een ovenvers chocoladebrood. Op dinsdag vervaardigden ervaren bakkers verschillende soorten brood, ovenkoeken, sandwiches, boterkoeken, gebakjes… tijdens de ambachtelijke bakdemonstraties. En of er verwonderde blikken waren bij het zien van de gloeiende vlammen in de houtoven!

Op vrijdag 22 juli werd het museum omgetoverd tot een waar kinderparadijs. Kinderen leefden zich uit tijdens de KIDS@THE MUSEUM dag en namen deel aan talrijke activiteiten: van koekjesbakken tot kaasmaken, vissen in de visput of even uitrusten tijdens een leuk voorleesmoment… Als kers op de taart speurden afgelopen zomer maar liefst 1479 (!) kinderen naar de verborgen schatkist van VLIEG! 

We kijken al uit naar de herfstvakantie, die er veelbelovend uitziet! Benieuwd? Ontdek hier het programma!


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97
onthaal@bakkerijmuseum.be

Inschrijven nieuwsbrief


In samenwerking met
vlaanderen_verbeelding_werkt_small.png