Recept uit grootmoeders doos: recept pruimentaart
1-9-2016

Recept pruimentaartIedere maand zetten we in onze nieuwsbrief een recept in de kijker: vergeten of oude recepten uit ‘grootmoeders doos’. September is traditiegetrouw een echte fruitmaand. Daarom kozen we opnieuw een heerlijk oud recept uit van een fruittaart, namelijk een pruimentaart/pastei. Dit recept komt uit een Engelstalig kookboek, dat uitgegeven werd rond de vorige eeuwwisseling ‘Pastry-Making and Confectionery’.

Bereiding
“Take ¾ lb. of prunes, 1 tablespoon of cranberry juice, sugar to taste, and some short-crust paste. Scald the prunes, remove the stones, and take out the kernels; put the fruit and kernels into the cranberry juice, and add the sugar; simmer for 10 minutes; when cold, make the tarts. Any stone fruit can be cooked in the same way”.

Ingrediënten
Suiker, korstdeeg, 340gr (±). pruimen, 1 eetlepel veenbessensap

Bron
Hérisse, Emile,’ Pastry-making and Confectionery’, Londen, 1900 (?)