Recept uit grootmoeders doos: Paaspudding
30-3-2017

Iedere maand zetten we in onze nieuwsbrief een recept in de kijker: vergeten of oude recepten uit ‘grootmoeders doos’.

Voor de maand april blijven in het thema Pasen! We kozen voor een paasrecept: ‘Paaschpudding’ uit ‘Doe het Zelf. De Beukelaer’s receptenboekje. Deze publicatie is afkomstig van de voormalige Antwerpse koekjes-en chocoladefabrikant De Beukelaer.

Bereiding

Laat 125gr. De Beukelaer’s chocolade Rood Vlinder (5 reepen uit pak van 400gr.) smelten met 50 gr. boter, voeg er 125gr. poedersuiker bij, 3 eierdooiers en 2 soeplepels “crème de riz” alsmede 50gr. gemalen amandelen. Meng er voorzichtig de 3 tot sneeuw geklopte eiwitten onder, giet in een goed beboterden vorm en laat bij goed vuur ½ uur koken “au bain-marie”. Doe hem na afkoeling uit den vorm en garnier met kippetje en enkelen suikeren of chocolade eitjes”.

Ingrediënten

125gr. chocolade( ter vervanging van De Beukelaer’s chocolade Roode Vlinder), 50gr. boter, 125gr. poedersuiker, 3 eieren, 2 soeplepels rijstmeel ( ter vervanging van de Beukelaer’s Crème de riz), 50gr. gemalen amandelen

Bron

S.n., Doe het zelf.De Beukelaer’s receptenboekje, s.a.