Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Recept uit Grootmoeders Doos: Paaschgebak
6-4-2018

Iedere maand zetten we in onze nieuwsbrief een recept in de kijker: vergeten of oude recepten uit ‘grootmoeders doos’.

Voor de maand april viel ons oog op een paasrecept uit Ons Kookboek (jaren ‘50): Paaschgebak 

Bereiding

“Bak een biscuit. Klop het wit van 4 eieren  tot sneeuw; voeg er een lepel bloemsuiker bij. Bedek hiermede hete biscuit in den vorm van een vogelnest. Bestrooi met wat cacao  en laat opstijven in den oven. Vóór het opdienen vult ge het nestje met paascheieren”.

Ingrediënten

Voor de biscuit: 3 eieren, hun gewicht aan suiker en 100gr. zelfrijzende bloem
4 eieren, 1 lepel bloemsuiker, cacao , paaseieren

 Bron

S.N., Ons Kookboek, Boerinnebond, Sint-Niklaas, s.a.


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97
onthaal@bakkerijmuseum.be

Inschrijven nieuwsbrief


In samenwerking met
vlaanderen_verbeelding_werkt_small.png