Recept uit Grootmoeders Doos: Notentaart
1-10-2017

Iedere maand zetten we in onze nieuwsbrief een recept in de kijker: vergeten of oude recepten uit ‘grootmoeders doos’. De herfst is terug in het land! Dus voor de maand oktober kozen we voor een herfstig recept: notentaart. Dit recept dateert uit 1947 en komt uit Ons Kookboek, reeds decennialang dé kookbijbel in vele Vlaamse huishoudens.

Notentaart

Bereiding

“De suiker met de eierdooiers tot schuim roeren; er de vanieljesuiker, wat kaneel en geraspte citroenschil bijvoegen. Er dan de gemalen noten en het stijfgeslagen eiwit onder mengen. De geraspte beschuit met rum bevochtigen en onder het deeg mengen.

Een taartvorm bestrijken met boter en het deeg hierin in eenen warmen oven laten bakken. Na verkoeling de taart bestrijken met boterroom  en ze met fijngesneden noten bestrooien”

Ingrediënten

160 g boter, 210 g suiker , 8 eieren, 1 pakje vanieljesuiker, citroenschil, 250 g gemalen amandelen of hazelnoten, 90 g geraspte beschuit, kaneel, rum

Bron