Recept uit grootmoeders doos: Madeleines
1-3-2017

Iedere maand zetten we in onze nieuwsbrief een recept in de kijker: vergeten of oude recepten uit ‘grootmoeders doos’.

Voor de maand maart kozen we voor een 19de-eeuws recept om heerlijke madelijntjes mee te maken. Dit gebakje past perfect bij een kopje koffie of thee! Dit recept komt uit het boek ‘ La Cuisine du Siècle ‘, uit 1895.

Bereiding
« Faites fondre un quart de beurre; lorsqu’il est fondu ajoutez un demi-livre de farine, une demi-livre de sucre, deux zestes de citron râpés, de l’eau de fleurs d’oranger, six jaunes d’œufs, six blancs de l’oeufs battus en neige, mélangez le tout, beurrez les moules et faites cuire à four doux »

Ingrediënten
500 gr. Bloem, 500gr. Suiker, 6 eieren, een citroen, oranjebloesemwater, vormpjes voor madeleines, boter (om in te vetten), 250gr. boter