Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Recept uit grootmoeders doos: Liefdetaart
1-2-2017

Iedere maand zetten we in onze nieuwsbrief een recept in de kijker: vergeten of oude recepten uit ‘grootmoeders doos’.

Voor de maand februari blijven we in thema van Valentijn en liefde met een heuse ‘Liefdetaart’. Dit recept komt uit ‘Het Praktisch Handboek voor Gebakken, Likeuren en Ijs-cremen’.

Bereiding
500 grammen meel, 375 grammen boter, 10 eetlepels zoete room, 3 eetlepels rhum en 4 eierdooiers. Kneedt hiervan een deeg en verdeel de massa in vijf deelen. Rolt hiervan vijf dunne koeken uit in een bakblik en bakt ze een voor een gaar. Plaatst tusschen de koeken geslagen room en bessengelei

Ingrediënten
500 gr. meel, 375 gr. boter, 10 eetlepels zoete room, 3 eetlepels rum, 4 eierdooiers, geslagen room (slagroom nvrd.), bessengelei

Bron
Vindevogel, Georges, Het Praktisch Handboek voor Gebakken, Likeuren en Ijs-cremen, 1933

 

 


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97
onthaal@bakkerijmuseum.be

Inschrijven nieuwsbrief


In samenwerking met
vlaanderen_verbeelding_werkt_small.png