Recept uit grootmoeders doos: ‘Lekker Nagerecht’
31-5-2017

Iedere maand zetten we in onze nieuwsbrief een recept in de kijker: vergeten of oude recepten uit ‘grootmoeders doos’.

Naar aanleiding van onze tijdelijke expo Boter bij de Vis kozen we voor een oorlogsrecept, met de veelbelovende titel ‘ Lekker Nagerecht’. Dit recept komt uit het oorlogsreceptenboekje ‘100 Recepten van het Oorlogskeukenboek om thans nog met goedkoope middelen voedzame eetmalen te bereiden’. Dit boekje kan je online raadplegen via de projectwebsite van Boter bij de Vis (www.boterbijdeviswo1.be)

Bereiding
Heerlijke Biscuit: 100 gram boter, 125 gram bloem, 100 gram suiker, 2 lepels melk, het geel van een ei, het ¼ van een pakje garstpoeder; dit alles goed doreen mengen, dan het wit van de ei in sneeuw kloppen en het erbij voegen ; daarna in eenen vorm doen en in den oven genoeg laten worden        (niet te groot vuur)

Ingrediënten