Recept uit grootmoeders doos: Koffietaart
1-5-2017

Iedere maand zetten we in onze nieuwsbrief een recept in de kijker: vergeten of oude recepten uit ‘grootmoeders doos’.

Voor de maand mei kozen we voor het recept: ‘koffietaart’. Dit recept komt het boekje ‘Praktisch handboek voor Gebakken, Likeuren en Ijs-Cremen uit 1939

Koffietaart

Bereiding
“Roert 125 grammen boter tot room, voegt hierbij 4 eierdooiers, 125 grammen suiker en 125 grammen meel. Strijkt deze massa uit op een met boter ingewreven bakblik, bestrijk ze met geklopt eiwit en bakt de koek lichtbruin. Aan stukjes gesneden, geeft men deze bij koffie”