Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Recept uit Grootmoeders Doos: Jamaïkakoeken
15-11-2018

Iedere maand zetten we in onze nieuwsbrief een recept in de kijker: vergeten of oude recepten uit ‘grootmoeders doos’.

Voor deze maand kozen we voor een vergeten koekjesrecept uit de jaren ‘50 van de vorige eeuw: ‘Jamaïkakoeken’. Dit recept komt uit de ‘Algemeene Handleiding der Moderne Suikerbakkerij’ van Emile Duval, vertaald van het Frans naar het Nederlands door Felix Vandevelde,  en uitgegeven door Gust Convent, een Antwerpse uitgever van vakboeken voor Suiker en broodbakkers.         

Bereiding

“Maal met eiwitten: 150 gr. amandelen, 150 gr. suiker, 150 gr.  geconfijte gehakte oranjeschillen. Meng er 7 geklopte eiwitten doorheen en bak de spijs in een manquévorm. Besprenkel het gebakje  met rum, gesuikerd met vanieljestroop, abricoteer, strooi er geroosterde geschaafde amandelen en korrelsuiker op. Verdeelen in vierkanten”.

Ingrediënten

7 geklopte eiwitten, 150 gr amandelen, 150 gr. fijne suiker, 150 gr. geconfijte gehakte oranjeschillen, vanillestroop, rum, geschaafde amandelen (geroosterd) voor decoratie

Bron

Duval, E.’Algemeene Handleiding der Moderne Suikerbakkerij’, Gust Convent, Willebroek, s.a.

 

 

 


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97
onthaal@bakkerijmuseum.be

Inschrijven nieuwsbrief


In samenwerking met
vlaanderen_verbeelding_werkt_small.png