Recept uit grootmoeders doos: Gebak voor den Kerstboom
28-11-2017

Recept uit grootmoeders doos: Gebak voor den Kerstboom

Iedere maand zetten we in onze nieuwsbrief een recept in de kijker: vergeten of oude recepten uit ‘grootmoeders doos’.

Met de komende kerstdagen in gedachten, kozen we voor een kerstrecept uit het boekje ‘ De keuken in Film’, van de margarinefabrikant SOLO ( jaren ’50). En niet zomaar een recept: een recept om kerstletters-en vormpjes te maken die men in de kerstboom kan hangen, dit op basis van koekjesdeeg. Het recept kreeg deze welluidende titel mee: “Gebak voor den Kerstboom”

Bereiding

“Bewerk 250gr. SOLO met 2 eieren, 250gr. suiker, ongeveer 400gr. bloem, een weinig geraspte citroenschil, eenige gemalen amandels. Doe alles in een spuitbuidel en maak, op met SOLO geboterde bakplaten, allerhande vormpjes of letters. Laat ze bij middelmatige warmte bruin worden”.

Ingrediënten

250gr. Margarine, 2 eieren, 250 gr. suiker, 400gr. bloem, een handvol geraspte citroenschil, een handvol geraspte amandels, boter/margarine om de bakplaten te beboteren

Bron

S.N., De Keuken in De Film, SOLO, Antwerpen, S.a.

Inspiratie nodig? Kom dan zeker tijdens de kerstvakantie langs bij het Bakkerijmuseum. Wij geven er onder meer workshops kerstkoekjes bakken, die je ook in de kerstboom kan hangen. Meer info vind je hier!