Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Recept uit grootmoeders doos: fruittaart
1-6-2016

40 recepten voor pasteigebakIedere maand zetten we in onze nieuwsbrief een recept in de kijker: vergeten of oude recepten uit ‘grootmoeders doos’. Voor deze maand kozen we voor het recept van fruittaart. 

Dit recept komt uit het boekje “40 recepten voor Pasteigebak” van de Fabrieken REMY. De fabrieken REMY waren gelegen in Wijgmaal, Leuven en produceerden onder meer bloem voor de brood-en banketbakkers. Dit receptenboek werd dan ook voor een gespecialiseerd publiek geschreven. De recepten in dit boekje zijn heel summier en simpel opgesteld.

De auteur schrijft daarover zijn voorwoord: dit is geen kookcursus. Onder een nieuwe vorm, die wij getracht hebben zo klaar en zo verstaanbaar mogelijk te maken, willen wij slechts enkele recepten voor pasteigebak aanbieden die U dagelijks kunnen nuttig zijn.

Bereiding fruittaart

Alles samen vermengen. Een vast en gladde deeg bekomen. Uiteen rollen tot op een dikte van ½ cm. Met fruit of confituur versieren. Onmiddellijk, gedurende 15 tot 20 minuten, in de oven plaatsen. Suikeren bij het verlaten van de oven.

Ingrediënten

100 gr. boter, 25 gr. suiker, 1 ei, 2 tot 3 soeplepels melk, 200 gr. gistende bloem.

Bron

S.n., 40 recepten voor pasteigebak, Fabrieken Remy


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97
onthaal@bakkerijmuseum.be

Inschrijven nieuwsbrief


In samenwerking met
vlaanderen_verbeelding_werkt_small.png