Recept uit grootmoeders doos: frangipane
1-10-2016

receptIedere maand zetten we in onze nieuwsbrief een recept in de kijker: vergeten of oude recepten uit ‘grootmoeders doos’. Voor de maand oktober kozen we een lekker gebak uit: frangipane. Dit recept komt uit het receptenboekje van de firma Imperial  ‘De nagerechten vervaardigd met Imperialproducten’. Dit boekje dateert wellicht uit de jaren ’30 van de vorige eeuw.

Bereiding

“In een kom met ronden bodem boter en amandeldeeg met spatel kloppen. De boter op voorhand malsch maken, niet smelten. Vervolgens de eieren een voor een bijvoegen. Dit gedaan zijnde ¼ l. koude pasteiroom bijvoegen op voorhand klaar gemaakt. Alles goed mengen daarna 2 pakjes Vanielsuiker Imperial bijvoegen.

Ten laatste 200 gr. Bakmeel Imperial al strooiend bijvoegen er op lettend van goed te mengen. De frangipane is klaar.

Aanmerking:

Bij gebrek aan amandeldeeg enkele gekookte aardappelen pellen en droog zeeften. Vervolgens koud laten worden en 250gr. bloemsuiker bijvoegen. Goed mengelen en handelen zooals booven aangegeven. Om geurig te maken kan men er enkele druppels amandelsmaak bijvoegen”.

Ingrediënten

250 gr. boter, 500 gr. amandeldeeg, 200 gr. bakmeel Imperial, ¼ liter pasteiroom, 2 eieren, 2 pakjes Vanielsuiker Imperial

Bron

S.n., De nagerechten vervaardigd met Imperialprodukten. Handboek met gemakkelijke en goedkoope recepten,