Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Recept uit grootmoeders doos: frambozentaart
4-7-2016

De hedendaagsche banketbakkerIedere maand zetten we in onze nieuwsbrief een recept in de kijker: vergeten of oude recepten uit ‘grootmoeders doos’.

De zomermaanden zijn traditioneel het seizoen voor frambozen. Daarom kozen we voor een heerlijk en eenvoudig recept van frambozentaart.

Dit recept komt uit het handboek ‘De hedendaagsche banketbakker’. 

Bereiding

“Men vult een gewone taart met frambozen-marmelade, vermengd met een weinig bessengelei en kaneel; vervolgens dekt men deze met gevlochten ruitjes  en bakt ze tamelijk heet”

Bron

Falli. A., De Hedendaagsche Banketbakker. Handboek voor Koek-en Banketbakkers bevattende circa 600 recepten waaronder vele nieuwe, s.a.


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97
onthaal@bakkerijmuseum.be

Inschrijven nieuwsbrief


In samenwerking met
vlaanderen_verbeelding_werkt_small.png