PROGRAMMA ZOMERVAKANTIE
1-7-2017

Workshop Koekjes bakken! - elke MA, DI & WOE om 14u.

Zelf koekjes bakken is leuk en helemaal niet moeilijk! Ga aan de slag met koekjes van eigen deeg. In een mum van tijd tover je de lekkerste koekjes op tafel. Onder begeleiding leer je alle kneepjes van het vak. Terwijl de lekkernijen bakken in de oven, kan je rondsnuffelen in alle hoekjes en kantjes van de bakkerswereld. Ga mee met VLIEG en gebruik je speurneus om het Bakkerijmuseum te ontdekken!

Kostprijs: €4/kind (4-12 jaar) - €5/toeschouwer (+12 jaar)

Inschrijven: vooraf inschrijven is noodzakelijk (info@bakkerijmuseum.be – 058/31.38.97)

Workshop (chocolade/rozijnen) Brood bakken! - elke DO & VRIJ om 14u.

Ben je verzot op bakken? Dan is deze gezinsnamiddag echt iets voor jou! Samen met mama, papa, oma of opa maak je een ovenvers chocolade- of rozijnenbrood. Onder begeleiding leer je alle kneepjes van het vak: van het mengen tot het kneden van het deeg.

Terwijl de broden rijzen en bakken in de oven, kan je mee met VLIEG en gebruik je je speurneus om het Bakkerijmuseum te ontdekken! Je kan er rondsnuffelen in alle hoekjes en kantjes van de bakkerswereld.

Nadien keert iedereen terug naar de bakkerij om de heerlijk geurende broden op te halen.

Kostprijs: €6/kind (4-12 jaar) - €8/volwassene (+12 jaar) - €5/toeschouwer (+12 jaar)

Ambachtelijke bakdemonstratie - elke DI doorlopend van 10u tot 16u

Ervaren bakkers demonstreren het vervaardigen van brood en patisserie op ambachtelijke wijze. Keer terug in de tijd en aanschouw hoe de bakkers broden in de houtoven schieten met een ovenpaal! Verschillende producten komen aan bod: (koeke)brood, gebakjes, boterkoeken, ovenkoeken, sandwiches... Deze worden verkocht om ter plaatse te consumeren of om mee te nemen. Een must voor de ware (hobby)bakker!

Toegang: vrije toegang